Ćorić pregazio nemoćnog Chardyja i doveo Hrvatsku u vodstvo u finalu Davis Cupa

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

 

Na otvaranju velikog finala Davis Cupa Borna Ćorić je u Lilleu za samo dva sata s lakih 3:0 u setovima svladao Jeremyja Chardyja i tako doveo Hrvatsku u vodstvo.

 

Krajanova družina nije mogla na bolji način započeti finale Davis Cupa, posljednje koje će se igrati po trenutnom formatu natjecanja, piše Tportal.

Borna Ćorić u prvom je meču vrlo lako svladao Jeremyja Chardyja, 40. igrača svijeta kojeg je izbornik Noah gurnuo u igru umjesto Pouillea, i zbog toga požalio.

Ćorić je od samog početka meča dominirao u svim segmentima igre, a 31-godišnji Francuz nije se mogao nositi s njegovom snagom udaraca te je također previše griješio.

Već na samom početku meča Borna je pokazao tko je gazda povevši 4:0, da bi s uvjerljivih 6:2 kompletirao prvu dionicu igre. U drugom setu bilo je nešto više borbe, no Chardy je popustio u samoj završnici pa je Ćorić sa 7:5 došao na korak do trijumfa. U trećem je 22-godišnji Hrvat napravio ‘break’ kod 1:1 i više se nije osvrtao. Sa 6:4 je priveo posao kraju i donio važan bod svojoj reprezentaciji.

Zanimljivo, Borna je u završnici trećeg seta uzeo medicinski ‘time out’, ali nije se to osjetilo na njegovoj igri.

Bila je to druga pobjeda Ćorića protiv Chardyja u karijeri i sada im je omjer pobjeda i poraza izjednačen na 2:2.

U drugom meču ovog petka igrat će Marin Čilić protiv Jo Wilfrieda Tsonge.

Davis Cup, finale:

Chardy – Ćorić 2:6, 5:7, 4:6

Francuska – Hrvatska 0:1

 

Šport/Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori