NACIONALNI SINDIKAT POLICIJE Nikola Kajkić predsjedniku Vlade Plenkoviću: Dopis – neistiniti navodi u Vašem priopćenju

0

 

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

n/p Predsjednika, gosp. Andreja Plenkovića

Poštovani, gosp. Plenković,

 

Na okolnost Vašeg javnog istupanja nakon pitanja saborskog zastupnika u Hrvatskom saboru od 14. studenog 2018. godine te Vašeg pisanog priopćenja na stranicama Vlade RH  u kojem ste javno građanima Republike Hrvatske iznijeli niz neistina i dezinformacija, imamo za potrebu i obvezu zbog stvarne istine, demantirati Vas.

Navedeni nemili događaj, ja bi ga opisao i kao napad na istitucije RH i službenika državne službe koji je radio na istraživanju ozbiljnog kaznenog djela ratnog zločina dogodio se na MCGP BATROVCI (R Srbija), a ne kako ste Vi naveli na MCGP Bajakovo (R Hrvatska). Samim tim nadležnost izvršenja djela je na teritoriju R Srbije i MUP RH nema nadležnost u postupanju što je jedan od razloga zbog kojeg događaj nismo odmah prijavili MUP-u RH.

Nadalje, želimo Vam ukazati da ste iznijeli neistinu kada ste javno rekli da ja Nikola Kajkić, kao i Zorica Gregurić nismo o hapšenju, zlostavljanju, udaranju  i maltretiranju na MCGP Batrovci (Republika Srbija) od strane djelatnika službe bezbednosti Republike Srbije „BIA“ izvijestili Hrvatske institucije odnosno MUP. Naime, ovakva Vaša  tvrdnja je neistinito izgovorena s Vaše strane. U privitku ovog podneska dostavljam Vam presliku obavijesti poslane putem emaila dana 09. studenog 2018. godine koja se odnosi na prijavu događaja počinjenja više kaznenih djela od strane NN osoba službenika „službe bezbednosti“ Republike Srbije, (BIA).  Prijava je upućena po mom mjestu stanovanja nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, pred kojim sam putem poziva pozvan i ispitan u svojstvu oštećenika (poziv u privitku).

 

 

 

Nadalje, iznijeli ste javno i  neistinitu informaciju građanima RH, a koja se odnosi na to da me Vaše službe SOA i MUP-a traže 2 ½  (dva i pol) dana. Naime, ovakva izjava je također neistinita. Između ostaloga na vaše znanje, broj telefona, adresu i dr. podatke nisam mijenjao zadnjih 20 godina, a službene  pozive kako pismene, tako i telefonske nisam zaprimio niti od jedne navedene službe ili institucije izuzev navedenog DORH-a kojem sam se kako sam naveo i odazvao te ispitivan nepunih 5 (pet) sati.

Doista  ne znam tko Vam je nametnuo netočnu tezu da ja kao suspendirani ili nesuspendirani policijski službeni, po kojem Zakonskom propisu ili podzakonskom propisu moram vršiti prijavak bilo kome pri izlasku iz RH. Naime, ovakva tvrdnja je  dezinformacija pa Vam toplo preporučam da osobe koje Vas savjetuju dobro prouče zakonske propise koje reguliraju odnosno propisuju način ponašanja i obveze policijskih službenika, suspendiranih policijskih službenika i sindikalnih aktivista, odnosno sindikalnih djelatnika te je zaključak da se nikome nisam bio dužan javljati.

I za kraj, ostao sam Vam dužan ukazati, gospodine Plenkoviću, ja svoju domovinu volim na način na koji vi to možda ne razumijete. Uvijek će netko osuditi moje sudjelovnje u domovinskom ratu kao maloljetnika, osudit će moj  sindikalni rad ili požrtvovnost u istraživanju ratnog zločina ili kao u konkretnom slučaju rad na pomoći drugima da ostvare svoja prava po radi ishođenja ratne štete za zlostavljanja u srpskim koncentracijskim logorima (što bi trebala biti dužnost i obveza države a ne pojedinaca i udruga).

Ako postoji bilo kakva sumnja zašto nisam  MUP-u prijavio događaj koji mi se dogodio (a kao razlog sam već naveo nenadležnost Hrvatskog MUP-a), kao i između ostalog i preporuku mog odvjetnika da o ovom događaju prvo razgovaram sa DORH-om a ne s MUP-om, budući da su mi upravo pojedinci iz MUP-a na nečiji nalog ili nagovor krivotvorili potpis i potpis osobe s kojom sam razgovarao u predmetu „Ovčara“  (posjedujem origunalni vještački nalaz po neovinsom stručnom stalnom sudskom vještaku koji potvrđuje moje ozbiljne optužbe), a sve kako bi mi isti ti pokušali iscenirati, odnosno namjestiti pokretanje kaznenog progona, udaljenje iz službe ili kako Vi to kažete: „SUSPENDIRATI“, nisam mogao a niti smio vjerovati i upravo iz navedenih razloga kao i zbog brzog odlaska kući svojoj obitelji (koja je bila zabrinuta zbog događaja koji mi se dogodio), nisam se prijavio MUP-u i opet bi učinio isto…. Vjerujem poštenim i časnim ljudima, ne vjerujem onima koji lažu, muljaju i petljaju.

Ne tražim od Vas zaštitu niti mi ona treba, sebe i svoju obitelj nastojim i nastojat ću štiti  sam. Međutim zabrinjavajuće je to kako je 6 (šest) dana izostala bilo kakva Vaša reakcija ili reakcija predsjednice države ili bilo koje druge institucije koja u nadležnosti ima obvezu štiti hrvatske građane i nacionalne interese, istraživanje ratnog zločina, a posebice predmeta „OVČARA“ nesporno je jedan od prioriteta u rješavanju ratnog zločina i od interesa za RH. Međutim, ovdje se radi i o ugrozi nacionalne sigurnosti RH od strane srpske obavještajne službe BIA kada mi postavljaju pitanja o samom predmetu Ovčara, detaljima, organizaciji rada MUP-a, SOE, VSOE, DORHA, i dr. tajnim podatcima, cijela država bi se trebala zabrinuti, ali Vi očito niste. E tu je razlog zbog kojeg se ja pitam zašto niste? Nismo bitni gđa. Gregurić i ja, bitno je nešto sasvim više i vrjednije, nadam se da razumijete što?

Za kraj o mojoj suspenziji, kao i o onome što mi se dogodilo te sporne večeri te mojim saznanjima o predmetu „Ovčara“ volio bih da jednog dana čujete osobno od mene, a ne od onih koji 27 godina po istraživanja ništa nisu radili.  Podsjetio bih Vas na Vaš komentar nakon premijere filma „OVČARA NEISPRIČANA PRIČA“ u Vukovaru dana 17.11.2016. godine, kada ste rekli… „stojim na raspolaganju da vam pomognem da se o ovome sazna cijela istina“. Predsjedniče Vlade RH,  evo Vam prilike, ne zanemarujte utjecaj hrvatskih obavještajnih službi u mojoj suspenziji kao i hapšenje i zlostavljanje srpskih obavještajnih službi, pametan zaključak se sam po sebi nameće, DA SAM DOŠAO DO CILJA, ali očito da nitko ne želi prijeći ciljnu crtu, iz  nekog razloga.

Lijep pozdrav

 

 

PREDSJEDNIK:

Nikola Kajkić

 

Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara