Zlatko Dalić: Raduje me sjajna atmosfera uoči utakmice

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Hrvatska nogometna reprezentacija, večeras u 21 sati, igra na rasporodanom Maksimiru utakmicu Lige Nacija protiv izabrane vrste Španjolske. Izbornik Zlatko Dalić otkrio je u srijedu kako će na vratima protiv Španjolske biti Lovre Kalinić, dok će lijevog braniča igrati Tin Jedvaj ili Antonio Milić.

-Nema previše dvojbi oko sastava, nema puno nepoznanica. Vas najviše zanima tko će braniti. Na vratima će biti Kalinić. On ima naše puno povjerenje. Igrači su uglavnom svi zdravi. Pivarić trenira, ali nećemo riskirati i lijevog beka će igrati Jedvaj ili Milić. Obojica imaju plusova i minusa. Jedvaj je u zadnje vrijeme igrao jako dobro, dao je neke golove, ali to nije njegova pozicija. Milić nije toliko igrao, ali on je kandidat – istaknuo je Dalić kojeg posebno raduje rasprodani stadion, te sjajna atmosfera koja vlada uoči utakmice.

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique vjeruje kako će Hrvatska napasti pred svojom publikom na Maksimiru jer jedino uz pobjedu može proći na završni turnir Lige nacija.

-Siguran sam da će nas Hrvatska napasti jer joj jedino pobjeda igra. Jedino s njom može proći dalje. Ova utakmica će biti drugačija od one u Elcheu, malo toga možemo izvući korisnog iz tog utakmice za ovu sutrašnju. Susret iz Elchea nema veze s ovim sada, to je prošlost i više nije relevantno – rekao je Enrique na konferenciji za medije uoči utakmice u Zagrebu.

Na ljestvici skupine vodi Španjolska sa šest bodova, druga je Engleska sa četiri boda, a Hrvatska je na začelju s jednim bodom. Do kraja natjecanja još su dvije utakmice. U četvrtak se sastaju Hrvatska i Engleska, a u nedjelju Engleska – Hrvatska. Hrvatskoj trebaju dvije pobjede ako želi osvojiti prvo mjesto i plasman na završni Final Four.

 

M.B./HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)