Zekanović: Zbog prijetnji fizičkim napadom očekujem ispriku Nikole Grmoje

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović izjavio je u četvrtak da očekuje ispriku od mostovca Nikole Grmoje zbog prijetnji fizičkim napadom, koje mu je uputio na sinoćnoj sjednici, i HDZ-ova potpredsjednika Sabora Milijana Brkića jer mu je udijelio opomenu.

Zekanović je u razgovoru s novinarima ustvrdio da postoje stranke koje su formalno u oporbi, a zapravo to nisu, poput Mosta, koji još uvijek ima državne dužnosnike poput Krunoslava Karalića u Ministarstvu poljoprivrede.

 

https://www.facebook.com/hzekanovic/videos/2010241479056435/

 

-Stalno se prikazuju kao kritičari Vlade. Sudjelovali su u kreiranju grupe Borg, a danas su glavni kritičari zbivanja vezanih za Agrokor. To nije vjerodostojno, pa kada se takvima kaže da su izbačeni iz Vlade i da bi i danas bili u njoj da ih Plenković nije izbacio, onda se uznemire. U nedostatku argumenata krenu se obračunavati na neprimjeren način – kazao je Zekanović.

Osvrnuo se i na jučerašnji postupak Nikole Grmoje.

-Žao mi je što danas u Hrvatskom saboru postoji čovjek koji ima kuražu doći do svog kolege u saborsku klupu i fizički mu prijetiti. To je ispod svake razine, riječ je o krajnjem primitivizmu i tome nema mjesta u Hrvatskom saboru – rekao je Zekanović.

Ustvrdio je kako mu je Grmoja u više navrata prijetio i pozivao na fizički obračun izvan Sabora, što, napomenuo je, može posvjedočiti i Branimir Bunjac iz Živog zida.

Zekanović navodi da je nekoliko puta zvao saborsku stražu da ga zaštiti od Grmoje i priznaje da mu je na kraju uistinu dobacio “Mrš.

-Moguće je da svi pogriješe, pa tako i da gospodin Grmoja u afektu kada je čuo istinu učini nešto što i sam smatra neispravnim, i volio bih čuti njegovu ispriku. Volio bih čuti da to nije on, da nije sklon nasilju i obračunima – rekao je Zekanović.

Ocijenio je da je i predsjedavajući Milijan Brkić postupio krivo jer je njemu, koji je, kako kaže, bio žrtva fizičkog napada, udijelio opomenu, pa ispriku očekuje i od Brkića.

 

M.M/HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)