ZAGREB: Predstavnici HNS BiH upoznati s primjenom novog zakona o braniteljima, koji uključuje i pripadnike HVO-a

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

U Ministarstvu hrvatskih branitelja Republike Hrvatske u utorak, 13. studenoga 2018. godine, održan je sastanak s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Tema sastanka bila je primjena Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te odredbe koje se odnose na pripadnike Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji, a koje će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2019. godine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ministar Medved predstavio je odredbe Zakona koje se odnose na pripadnike Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji, a koje će 1. siječnja sljedeće godine biti u primjeni, izloživši niz pozitivnih pomaka koji su na tom području doneseni. Naglasio je kako je važno uspostaviti model, način i upute vezane za podnošenje zahtjeva i ostvarivanje prava iz Zakona koje se odnose na pripadnike HVO-a i članova njihovih obitelji.

Predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje izvijestili su da će do početka primjene odredbi iz novog Zakona koje se odnose na pripadnike HVO-a i članova njihovih obitelji, na njihovim internetskim stranicama biti objavljenje sve upute i načini za podnošenje zahtjeva i ostvarivanje prava ove skupine korisnika.

Radi točnog informiranja o načinu podnošenja zahtjeva i ostvarivanje prava pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji, na prostoru Bosne i Hercegovine bit će organizirane tribine na kojima će se budući korisnici prava upoznati s načinom podnošenja zahtjeva te primjenama odredbi Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koje se odnose na pripadnike HVO-a i članova njihovih obitelji.

Predstavnici Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom, prijedlozima te partnerskim i prijateljskim odnosom, zaključivši kako se nadaju i vjeruju da će se odredbe novog Zakona koje se na njih odnose i uspješno provoditi.

 

HMS/http://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori