VIDEO DUŽNOSNIK MITRALJESCA KOMŠIĆA ZAPRIJETIO SITARSKOM: Protiv fašista smo se mi 41. borili iz šume. Možemo opet

Vrijeme:2 min, 42 sec

 

Zlatan Begić predsjednik tuzlanskog županijskog odbora Komšićeve Demokratske fronte izrekao je tešku uvredu i zaprijetio suradniku Instituta za društveno-politička istraživanja iz Mostara Milanu Sitarskom kazavši: Isto tako da vam kažem protiv fašista smo se mi 41-borili iz šume.Možemo se i danas boriti.Nikakav problem nije. Na to mu je Sitarski uzvratio: Možete vi nazad u šumu nikakav problem nije, piše Hrvatski Medijski servis.

Begić je prijetnju izrekao u opskurnoj emisije “Odgovorite ljudima” još opskurnije Federalne televizije, koja je, umjesto da bude javni rtv servis svih građana i naroda FBiH pretvorena u propagandno oruđe bošnjačke unitarističko-hegemonističke politike. Sitarski, koji se nalazio u tv centru Federalne televizije u Mostaru, je bio jedini sudionik emisije koji se nije uklapao u matricu političkog Sarajeva. I dok su gosti u studiju naširoko obrazlagali svoje antiustavne prijedloge kako pri raspodjeli mandata za federalni Dom naroda treba primjeniti rezultate popisa stanovništva iz 1991. te se držati odredbe Ustava FBiH identične odredbi Izbornog zakona da se iz svakog kantona bira najmanje jedan izaslanik svakog konstitutivnog naroda što ju je Ustavni sud BiH proglasio neustavnom, Sitarskog je voditelj, koji nije bio u stanju postaviti ni jedno suvislo pitanje, prekidao čim bi izustio nešto što nije bilo po volji bošnjačke politike.

 

 

No, Komšićevom Zlatanu Begiću očito se učinilo kako to nije dovoljan mobing sugovornika iz Mostara pa je odlučio omalovažavati Sitarskog tvrdnjama kako je on profesor povijesti, da nije kompetentan govoriti o izmjenama Izbornog zakona, da bi ga odmah oborio na ispitu…

Begiću se nisu svidjele tvrdnje Sitarskog da se Izborni zakon može izmjeniti samo u Parlamentu BiH, te da presuda Ustavnog suda nalaže primjenu rezultata popisa stanovništva iz 2013 godine, pa je u jednom trenutku zaprijetio: Možemo i mi blokirati formiranje Zastupničkog doma i vratiti se na stanje prije Daytonskog sporazuma, na Republiku BiH, da bi pred kraj emisije zaprijetio Sitarskom kazavši: Isto tako da vam kažem protiv fašista smo se mi 41. borili iz šume.. možemo opet, nikakav problem nije.

Podsjetimo stranački šef Zlatana Begića Željko Komšić najavljujući svoju kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva u emisiji Face tv izjavio je kako je on “svoj mitraljez okrenuo prema Mostaru”, dok je s predizbornog skupa njegove stranke u Tuzli s jednog od transparenata poručivano kako “Čovića treba nabosti na Glogov kolac”, uz vulgarne riječi upućene predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

Uz Milana Sitarskog, koji je sjedio u dopisništvu FTV-a u Mostaru u sarajevskom studiju emisije “Odgovorite ljudima” uz Zlatana Begića(DF) bili su i Alma Čolo(SDA) te Elvir Karajbić (SDP).

Svi odreda, izuzev Sitarskog, zalagali su se da se pri raspodjeli mandata trebaju koristiti rezultati popisa stanovništva iz 1991. te odredba Ustava FBiH da se iz svake županije bira najmanje jedan izaslanik svakog konstitutivnog naroda, što je u suprotnosti s presudom Ustavnog suda BiH, ali u skladu s namjerama velikobošnjačke politike da se u Klub Hrvata, iz, od Hrvata etnički očišćenih, većinski bošnjačkih županija, bošnjačkim glasovima izabere 6 Hrvata u hrvatski klub federalnog Doma naroda, dovoljno da bi se bez Hrvata po treći put formirala vlast u FBiH.

U uvodnom prilogu čulo se kako je “pravna struka” s tim apsolutno suglasna. A među pravnim stručnjacima koje je konsultiralo javni rtv servis Federacije BiH ni jednog nebošnjaka.

 

HMS/http://hms.ba /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori