“PLAĆAJTE ZA NATO ILI NE!” Trump odgovorio Macronu: Dok nisu došli Amerikanci Francuzi su u Parizu morali učiti njemački jezik

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Predsjednik SAD-a često se žali da članice NATO-a ne plaćaju svoj udio u vojnim troškovima Saveza.

Američki predsjednik Donald Trump tvrdi da bi Francuska bila pokorena u oba svjetska rata bez pomoći SAD-a.

Trump je u tweetu reagirao na sugestiju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se Europa treba štititi od SAD-a, Kine i Rusije. Francuski čelnik smatra da Europa treba izgraditi vlastite vojne kapacitete jer njena obrana više ne bi trebala ovisiti o SAD-a.

– Macron sugerira da Europa treba izgraditi vlastitu vojsku kako bi štitila kontinent od SAD-a, Kine i Rusije. Njemačka je, međutim, bila ta protiv koje se borila u prvom i u drugom svjetskom ratu. Kako je to funkcioniralo za Francusku? Francuzi su u Parizu morali učiti njemački jezik prije nego što su došli Amerikanci. Plaćajte za NATO ili ne! – napisao je Trump u tweetu.

 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Emmanuel Macron suggests building its own army to protect Europe against the U.S., China and Russia. But it was Germany in World Wars One & Two – How did that work out for France? They were starting to learn German in Paris before the U.S. came along. Pay for NATO or not!

52K people are talking about this

Predsjednik SAD-a često se žali da članice NATO-a ne plaćaju svoj udio u vojnim troškovima Saveza, prenosi AP.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori