Dr. Josip Stjepandić predsjednik HAZUDD: Štovani gospodine veleposlaniče Jasionovski

Vrijeme:1 min, 55 sec

 

 

Štovani gospodine veleposlaniče Jasionovski,

s velikim zanimanjem i zadovoljstvom primili smo na znanje Vašu reakciju na izvješće tzv. Hrvatske televizije o mimohodu „Za tebe, Poljsko“, koje je još jedan primjer besramne manipulacije i zloporabe, koju u tom mediju doživljavamo svakodnevno.

Slično kao u Ukrajini, u Hrvatskoj također djeluje jedna agresivna manjina, koja ne prihvaća svoju domovinu, nego sanja o uskrsnuću propale komunističke tvorevine, Jugoslavije odnosno Sovjetskog Saveza. Ta manjina trenutačno upravlja Hrvatskom preko svoje oligarhije, što je bjelodano u programu nacionalne televizije HTV, koja svakodnevno glorificira komunističku prošlost te zatire hrvatsku samobitnost. Svaki izraz domoljubne svijesti tamo se diskvalificira kao nacionalizam, šovinizam, rasizam itd. Ukratko: manipulacija i zloporaba su njihov posao.

S obzirom da je Vlada Republike Poljske jedan od rijetkih aktualnih primjera kako se služi svome narodu, slijedom toga postala je žrtvom grube manipulacije i diskvalifikacije.

Preporučamo Vam da Vašu predstavku uputite Vijeću za elektronske medije Republike Hrvatske (https://www.e-mediji.hr/hr/gradjani/prituzbe-gradjana/) koje je nadležno za nadzor medija u Hrvatskoj, kako se ovakvo blaćenje Republike Poljske ne bi ponovilo.

Na koncu, dužni smo Vas upozoriti na jednu pogrješku u posljednjem odlomku Vašeg priopćenja, u kojem spominjete „kontroverznog izvođača koji jednu od svojih pjesama započinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni““. Tu ste, vjerojarno nehotice, preuzeli rječnik i političke kvalifikacije onih koji blate Republiku Poljsku u programu HTV. Taj „kontroverzni izvođač“ je sigurno najpopularniji hrvatski glazbenik, po imenu Marko Perković zvani Thompson, a pozdrav „Za dom spremni“ tako je proširen, ne samo u Hrvatskoj, nego i u mnogim drugim zemljama, i to iz davnih stoljeća, pa se nikako ne može zvati (isključivo) ustaškim.

Prosječan se Hrvat vrlo rado identificira s Markom Perkovićem, što se vidi po posjećenosti njegovih koncerta i prodaji njegovih CD. Stoga je bilo posve prirodno da se veliki sportski uspjeh slavi u njegovu društvu.

Marko Perković skladao je između ostalog i odu najpoznatijem Poljaku u povijesti – papi Ivanu Pavlu II:

Uvjereni da dijelite naše oduševljenje ovom prelijepom pjesmom, koja je na ponos svakom Hrvatu katoliku, pozivamo Vas da najskorije posjetite koncert Marka Perkovića Thompsona pa se osobno uvjerite, koliko je on kontroverzan i vrijedan zazora.

Bio bi nepopravljivi propust provesti nekoliko godina u Hrvatskoj, a ne upoznati Thompsona.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić

 

Dr. Josip Stjepandić/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)