REAKCIJE NA SASTANAK U ISTOČNOM SARAJEVU SDP pozdravio suradnju HDZ-a i SNSD-a

0

Treba priznati da oni imaju dobar izborni rezultat i da imaju pravo organizirati i previti neku vrstu koalicije da bi se vlast što prije formirala – kazao je Bijedić.

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Enver Bijedić danas je u Sarajevu, komentirajući sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragana Čovića, kazao da je to već viđeno.

– Nije to nešto što niko nije očekivao. Dugo vremena oni sagrađuju zajedno. Treba priznati da oni imaju dobar izborni rezultat i da imaju pravo organizirati i previti neku vrstu koalicije da bi se vlast što prije formirala – kazao je Bijedić.

Dodao je da, ukoliko ta njihova inicijativa bude išla ka bržoj implementaciji vlasti “to je i dobro“.

– Nadam se da tu ostale stranke ili ostali politički subjekti neće biti zakinuti – kazao je Bijedić.

Izaslanstva SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođene stranačkim liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, razgovarale su danas u Istočnom Sarajevu o formiranju vlasti nakon Općih izbora.

Kako su predsjednici stranka kazali, više nego zadovoljni su ostvarenim rezultatima budući da su obje stranke osvojile više glasova nego u ranijim izbornim ciklusima, zbog čega su najavili da će zajednički raditi na formiranju vlasti od županijskog do državnog nivoa.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba /Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara