ZORICA VUKOVIĆ: DOKTORI BEZ GRANICA

Vrijeme:12 min, 22 sec

 

 

Nakon nasilnog usvajanja Istanbulske konvencije, opet nasilno stiže još jedna, ovaj put deklaracija. Marakeška deklaracija (MD). Šalju je iz UN-a, uvlačeći nas polako u jedinstvenu svjetsku vladu. Malo, pomalo. Digla se bura jer Predsjednica neće u Marakeš, a Plenki, Burićka (bivša Dačićeva pomoćnica) i Šuica opet nam nešto objašnjavaju.

 

 

Fenomenalna je suradnja UN-a i tzv. (ne)vladinih organizacija! Ideje financiraju gospodari kaosa, a među vodećim je Soros koji je osnivao i univerzitete za školovanje ‘sluškinja’, koje ideje realiziraju.

U jednom Soroševom intervjuu može se iščitati njegov stav.

Pitanje: Vi ste mađarski Židov koji je preživio holokaust?

Soros: Da, tada mi je bilo 14 godina.

Pitanje: Izbjegli ste deportaciju jer ste se prikazivali kao kršćanin?

Soros: Da, uz pomoć mog poočima.

Pitanje: Niste li imali grižnju savjesti kada su pred vašim očima odvedeni drugi Židovi?

Soros: Ne, to je bilo u stvari najbolje razdoblje u mom životu jer sam naučio mnogo, a ti ljudi bi ionako bili deportirani.

Pitanje: Jeste li vjernik?

Soros: Ne.

Pitanje: Vjerujete li u Boga?

Soros: Ne.

 

Dovoljno da se iz nekoliko rečenica odredi kako je dotični ‘spalio’ savjest. Nema je više. Prvi su ga iz zemlje nogirali Izraelci. Onda Orban iz Mađarske.

Opet se suočavamo s nasilnim migrantskim upadom u Domovinu, a sve je isplanirano od ‘vukova u janjećoj koži’.

Dok naši mladi odlaze van ili rade na crno, uz mizerne plaće,  svaki migrant preko HZZ-a „od sada ima pravo na mjesečnu naknadu od 2752 kn, uz plaćene troškove prijevoza, osiguranja pri HZMO-u  i doprinosa za zaštitu zdravlja na radu te pravo na plaćeno mentorstvo i troškove nastave te polaganje ispita“. Uz sve ovo navodi se i adekvatan smještaj (ne hotel Porin),  dječji doplatak

Od svih tih ‘doktora bez granica’ prema izvještaju HGK (kraj listopada 2018.), do sada se zaposlio samo jedan.

Potpisnici ‘MD’ se obvezuju da kazneno progone sve ‘netolerantne kritičare masovnih migracija i njihovog govora mržnje’ jer su migracije ljudska prava. Svakako treba izbjeći bilo kakvu podršku i prisustvom na protestnim skupovima (pa makar čekao tramvaj ili katamaran). Zemlje, koje krše ‘ljudska prava’, izvrgnute su osudi i teškim sankcijama.

Na mala vrata, na svjetskoj razini, želi se legalizirati migracije, a ilegalnim migrantima dati prava koja ne zaslužuju. Opet je, kao i kod IK, cilj stvaranje kaosa i to preko političke korektnosti, gdje bi se smatralo nazadnim, katolibanskim, retardiranim, homofobnim, nacističkim javno postavljati bilo kakva pitanja vezana za migrante. Iste snage, koje su na svjetskom nivou promovirale rodnu ideologiju, istospolne brakove, pedofiliju, vode i ovaj postupak. Vidi se to po grčevitom nastupu ‘vjerodostojnih’ iako se Plenki pokušao ‘sakriti’ u Kini nakon ‘borgove’ asimilacije.

Prema članku 8. IK, države potpisnice će osigurati financijska sredstva i „ljudske resurse za odgovarajuću primjenu integriranih politika, mjera i programa za sprječavanje i borbu protiv svih oblika nasilja obuhvaćenih Konvencijom, uključujući i one koje provode nevladine organizacije i civilno društvo“.  Izgleda da jedan potpis veže drugi.

A država na rubu bankrota, pa ‘moja vlada’ nameće teške poreze, prireze, trošarine, vodne naknade, produžuje radni vijek i tko zna kakve namete svojim osiromašenim građanima … Čak je i muž jedne visokopozicionirane mini-starke ‘osiromašio’ pa mu Miki oprašta dug. Gdje je sad povjerenstvo za sukob interesa?

Događaji se povezuju. ‘Vukovi u janjećoj koži’ polako ostvaruju svoje ciljeve: ukinut je obvezni vojni rok, stvara se loša ekonomska klima, teče iseljavanje s plodnih slavonskih oranica, gradova, ekstremno se financiraju (ne)vladine udruge, nameće se  ‘sukob interesa’ Karamarku od Letičine snahe Dalije, dolazi Plenki iz Europa s programom: „Moja je misija promijeniti HDZ, a nakon toga Hrvatsku.“

U provođenju svega toga imaju veliku ulogu ‘kuće ljudskih prava’. Vidi se to i po slučaju dvaju inicijativa za provođenje referenduma gdje se na perfidan način nastoji izigrati volja većine hrvatskih ljudi: od sprječavanja potpisa, naplata javnog prostora gdje su se potpisi skupljali, pa do manipulacije jadnog čovjeka, ministra uprave, koji misli tuđom glavom.

Divim se srčanosti i strpljenju udrugama ‘Narod odlučuje’ i ‘Istina o Istanbulskoj’!  

A što čine kojekakve druge ‘udruge’ i ‘napredni aktivisti’? Sredinom listopada (14. 10.), u Zagrebu je održan ‘Zombie Walk’.

 

„Počeli smo iz zezancije, iz želje za zabavom utemeljenom na temu horora i zombija,“ kaže ‘zombi doktor’ Robert Sedlar, marketinški stručnjak, koji je sa svojom suprugom Martinom,  magistricom slikarstva i profesionalnom šminkericom, organizator ‘zombijade’. Martina je s  kolegicom Matejom šminkala zainteresirane u svojoj školi šminkanja po prigodnoj cijeni.

„Primamo krvoločne doktore, zatvorenike, mesare, veterinare, one koji su tek izašli iz zemlje, ali i one koji su tamo već dugo. Važno je beživotno lice, raščupana kosa, krv, rane i posjekotine, ali veselit ćemo se i ako netko jednostavno uzme kilu brašna i pospe je po sebi,“ ‘šale se’ voditelji.  Ističu da šminkanje trupla može imati gospodarski pozitivne posljedice. „To je zapravo umjetnost, modeliranje ozljeda i replike rana  nam je vrlo zanimljive raditi. Doista nam je to gušt, a nemamo previše često priliku raditi takve stvari,“ priča umjetnica.

Ima li ovome komentara, osim da se niti jedna pravobraniteljica nije oglasila, a na ‘zombijadi’ je bilo djece, maloljtnika, ali i njihovih ‘naprednih’ roditelja. Čak je i ‘ekspertni tim za vršnjačko nasilje’ Blaženke Divjak  ‘prespavao’ događaj.

Reagirala je samo nevladina udruga Vigilare 15.10., gotovo očajno: „Namjerava li se tko oglasiti?  Pravobraniteljica za djecu, DORH, netko …? Još jedna morbidnost na našim ulicama u kojoj se podvode najmlađi i, prigodno unakaženi, oponašaju ono u čemu ih se odgaja  ̶ horor filmove. Namjerno i sustavno izlaganje djece vizualnom nasilju je nasilje nad djecom. Zbog ovog bi svaki roditelj trebao kazneno odgovarati. Kakvom umu ovo može biti zabava? Ovo nije nikakva šala, nego stvaranje novih nasilnika i bolesnika …“

Pripadnike ovakvih organizatora i (ne)vladinih udruga ne poznajem. No duboko me potreslo djelovanje jednog mladog čovjeka. Prognan iz rodne Srijemske Mitrovice 1994. kao Hrvat,  s obitelji se doselio u Sisak. Upoznala sam ga kad je došao u našu školu, zbog nesuglasica u sisačkoj školi. Bio je tada maturant. Kod nas su ga profesori hvalili. Bio je vrlo ambiciozan. Njegova razrednica me molila da s njim radim, kako bi išao na natjecanje iz kemije radi lakšeg upisa na fakultet. Imao je ideju ustanoviti koja je razlika u vrsti aminokiselina u različitim tipovima kose. Doista ambiciozno i vrlo zahtjevno. Ni vremena ni uređaja nismo imali, a trebala je i teorijska podloga. Vidjela sam da malo ‘šteka’ u znanju. No iznenadilo me da je sve ono, na što sam ga uputila, sam svladao. I tako smo mi, ipak, nešto analizirali. Količinu benzoapirena u slanini. Polučio je uspjeh. Bio je drugi na Državnom natjecanju. A onda je otišao studirati farmaciju. Sreli smo se na jednom kongresu. Kao prijatelji.

Onda šok. Moj šok. Napao je Borasa 2014. u ‘Jutarnjem listu’, kao član (ne)vladine udruge ‘Protagora’, koja predstavlja 4 % ateista i agnostika u RH. Bile su to neprikladne riječi iako uopće nije shvatio Borasovu biblijsku poruku o vrijednostima. Ja sam upamtila nešto drugo iz Borasova rektorskog nastupa. Zaintrigirala me njegova sreća što bi se njegov otac ponosio da je živ.

Slijedile su mnoge reakcije. Vlč. Pavle Primorac piše: „Dr. Pavle Močilac, koji se obrušio na novoizabranoga rektora Zagrebačkog Sveučilišta dr. Damira Borasa na web stranici sekularističko-militantne udruge Protagora, čiji je član, napisao je nedavno kolumnu o vjeronauku u školi sa naslovom ‘Vjeronauku nije mjesto nigdje’. Mislim da komentari ove apsurdne tvrdnje nisu nužni, nego govore same za sebe. Iskazujući bijes što je dr. Boras izjavio, po nekim novinarima ‘kontraverznu’ izjavu u kojoj se pozvao na ‘biblijske vrijednosti’, Pavle Močilac napisao je javno pismo u kojoj je krivotvorio samu Bibliju i biblijske citate.“

Posebno inspirativno pismo, uputio je Pavlu don Damir Stojić, studentski kapelan:

„Poštovani prof. Pavle Močilac,

Moram priznati da sam se iznenadio nakon što sam pročitao Vaše Otvoreno pismo novoizabranom rektoru Zagrebačkog sveučilišta Damiru Borasu. Prvo, Vaše djelomično iznošenje biblijskih citata ukazuje na Vaše duboko neznanje, ali i na prijezir prema judeo-kršćanskoj tradiciji. No, nije mi cilj podučavati Vas u biblijskoj egzegezi i teologiji. Samo mi je žao da se Vi kao intelektualac i akademski građanin, koji očito imate tako plitko znanje o Bibliji, upuštate u tumačenje iste. Ali još je žalosnije što u sebi gajite toliku kršćanofobiju.

Na početku Vašega pisma postavili ste pitanje rektoru Borasu: ‘Budite ljubazni, objasnite jednom kemičaru malo podrobnije, na koje ste to točno biblijske vrijednosti mislili?’ Možda je rektor Boras mislio na vrijednosti koje su nadahnule bl. Majku Tereziju, Martina Luthera Kinga Jr., sv. Franju, sv. Ivana Bosca, bl. Alojzija Stepinca, Ruđera Boškovića, Bartola Kašića, Dorothy Day, J.R.R.Tolkien, Bono Vox i tolike druge….

Napisali ste: ‘Hoće li kolege fizičari sad naučavati da je ipak Svemogući vječni Bog, a ne Veliki prasak stvorio svemir?‘ Možda niste znali, ali teoriju Velikog praska iznio je rimokatolički svećenik vlč. Georges Lemaitre (1894.-1966.). Vlč. Lemaitre, kao istinski znanstvenik, znao je da nešto ne može nastati od ničega. Zato se teorija Velikog praska ne kosi s naukom da je Svemogući vječni Bog stvorio svijet. A kad ste već kod Velikog praska, trebali biste znanstveno objasniti studentima kako je i zašto (to su znanstvena pitanja) došlo do tog praska, Što je prasnulo? I zašto je prasnulo? Inače sav taj govor protiv biblijskih vrijednosti je obični prasak neobičnih riječi, bez pravoga smisla.

Oglasio se i Nino Raspudić: „Vladin jutarnji bilten đonom je krenuo na novog rektora preko farmaceuta dr. sc. Pavla Močilca, člana udruge Protagora, profesionalnog nevjernika koji javnosti gura pod nos svoj ateizam kao Mamić rolex…

…Zašto je onda spominjanje biblijskih vrijednosti problematično u zemlji u kojoj je postotak onih za koje je Biblija sveta knjiga jednak onome u Americi? Knjiga koja utemeljuje judeokršćansku civilizaciju u čijem okviru jedino i nastaje sekularizam koji ne treba čuvati vojnom huntom, postala je bauk onima čije pozicije, paradoksalno, samo ta civilizacija omogućuje. To zna Umberto Eco, talijanski ateist koji je doktorirao na estetici sv. Tome Akvinskog, ali to ne znaju naši duhovni primitivci, čija je kritika Crkve na razini mitraljesca Nikoletine Bursaća.“

Nije to jedini izgred dr. Močilca. Uspjeh Blanke Vlašić  u New Yorku 2013., komentira riječima: „Glupača, nek’ slomi nogu!“, na FB stranici ‘Jutarnjeg lista’.

Izbornu konvenciju utemeljitelja HDZ-a (2013.) prokomentirao je: „Trebalo je na tu konvenciju doći sa šmajserom, bojnim otrovom, bombom, eksplozivom… pobit govna i gotova stvar…“

U rujnu 2014. , napadnuta je Ružica Ćavar od pripadnika ‘Protagore’ i člana HNS-a. Organizator skupa ateista bio je dr. sc. Pavle Močilac.

Kolumnist i novinar M. Holjevac 23. rujna 2013. opisuje tijek  akcije blaćenja hrvatske povijesti na hrvatskoj Wikipediji, kao denuncijantski projekt ‘Jutarnjeg lista’ i tadašnjeg ministra  Jovanovića. Organizacija blaćenja je povjerena članu udruge Protagora dr. Močilcu koji je zadužen za proglašenje ustaškog karaktera hrvatske Wikipedije, iako se radi o doktoru farmacije, a ne povjesničaru. Zbog  toga blaćenja, Jovanović je prekinuo suradnju s Wikipedijom.

Holjevac navodi što su ljudi iz spomenute grupe činili: „Obratili su se Goranu Peniću, novinaru ‘Jutarnjeg’ koji je prethodno izgubio slučaj na sudu zbog klevete M. P. Thompsona i on je u svojem članku groznim klevetama ocrnio pojedine admine i cijeli projekt. Zaokružio je glave na slici pojedinim adminima i objavio njihova osobna imena. U spomenutoj grupi na Facebooku pojavile su se i njihove kućne adrese i ljudi su pisali da će ih zatući. Jutarnji je namjerno stavio u članak link na tu grupu da dobije što više članova. Ljudi su se našli u strahu za osobnu sigurnost.“

S obitelji Močilac protjerano je još stotinjak hrvatskih obitelji iz Srijemske Mitrovice i okolice. Hrvatska je prigrlila obitelj Močilac, koliko je moguće. Pomogla Pavlu u školovanju. Majka Barbara (Bara) živi u Sisku i u Udruzi Sulikum slika kao samouka slikarica. Vrlo lijepe slike.

Kako povezati Pavlovu mržnju i njene slike?

Pavle Močilac‎ (FB):  „Klerotoksini! Znate li sto su klerotoksini? Ne znate? Klerotoksini su opaki otrovi koje luče posebne opake bakterije, klerobacili (Clerobacillus nonsens). Klerotoksini su jako opaki… Jednom kada probiju krvno-moždanu barijeru, u neuronima vrste Homo sapiens imaju tendenciju poticati stvaranje i akumuliranje proteina dogmatina. Dokazano je da se dogmatin veže direktno na receptore zdravog razuma, inaktivira ih permanentno, odlazi do centra za aktivno ignoriranje istine te potiče tvorbu martirotoksina. Martirotoksin takve osobe potom tjera da se osjećaju poput pravih mučenika dok istovremeno nisu svjesne da su one mučitelji i da ugnjetavaju sve oko sebe…

Bilo kako bilo, pod hitno treba jaka doza klerostatika  ̶ sekularicin i raciociklin! Za početnu, udarnu terapiju: Th: Sekularicin 1000 mg, i.v.!“

Danas  Pavle živi i radi u Manchesteru. Na njegovu FB ističe se hrvatska zastava. Je li ga dodirnula savjest? Ne znam. Željela bih da je.

 

Tijekom nogometnog prvenstva u srpnju o. g., dopisi na FB:

 

U intervjuu za časopis vojvođanskih Hrvata ‘Hrvatska riječ’, Pavle kaže: „Srijem i Mitrovica ostaju dijelom mojih sjećanja na jedno lijepo i bezbrižno, ratom naglo prekinuto djetinjstvo. Tamo još imam dosta starih prijatelja i poznanika iz djetinjstva. Društvene mreže nas danas zbližavaju i pomažu da ne zaboravimo stare prijatelje, ali život ide dalje, pa s Mitrovicom i Srijemom povezanost kopni. Rat je bio grub i strašan, ali moj odlazak iz Mitrovice me je naučio kako ne treba u životu stalno biti na jednom mjestu, najbolje šanse u životu se otvaraju onima koji su hrabri početi iznova i koji tragaju za svojim dječačkim snovima.“

Svatko sa sobom nosi u duši svoj zavičaj, svoju kulturu, svoj govor (nek’ baja dojde vamo). U njemu ostaju riječi, naglasci, običaji, vjera, potoci, livade, njive, ali i pustinje i planine. I bližnji pomaže bližnjem u nevolji. Nasilno organiziranje upada u tuđe živote je zlo i nikada u povijesti nije završilo dobro. Organizatori i podržavatelji masovnih migracija čine zločin i prema onima koje su pokrenuti u ‘karavanu’, ali i prema onima koji strepe od susreta s drugom kulturom, običajima, nasiljem (Asia Bibi).

Ako je prognani pripadnik hrvatskog  Pavle Močilac tako ružno govorio o ‘klerotoksinima’, a kultura i jezik njegova zavičaja slična je kulturi i mentalitetu Hrvatske, što možemo očekivati od onih koji su, zato što si drugačije vjere, spremni na linč?

Ugrožen je opstanak nacije (ne samo Hrvata), a vlast se svrstava protiv vlastitog naroda, uz pomoć (ne)vladinih udruga  koje nasilno zahtjevaju da se provode konvencije i deklaracije. U to je uključen i velik broj elektroničkih medija i tiskovina. Opet je ‘Jutarnji’ na djelu, uz sramotnu pomoć ‘plastičnog’ ministarstva, objavom Predsjedničinog pisma Antoniu Guterresu. Koja normalna državna institucija to čini? Dila državne dokumente?

„Zamisli državnoga čelnika koji se možda na nedopušten način domogao moći. Što radi? Gradi sebi ‘epsku priču’, pribjegava pripovijedanju ad personam da sebi opere savjest.“      

                                                                                                  (papa Franjo u knjizi „Bog je mlad“)

UN stvara i priprema nove i nove deklaracija i konvencija… Potpisana je ‘Agenda 2030’ koja se upliće u svaku poru ljudskog života, prirode, cijelog planeta…

A jedan Grk, ali ne Protagora, već Platon, davno je rekao: „Dobri ljudi ne trebaju zakone da bi im rekli da se ponašaju odgovorno, dočim će zle osobe uvijek naći načina kako da izigraju zakon.“

 

 

Zorica Vuković/Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori