CitizenGO tim: Potpišite peticiju sad, hitno je.

Vrijeme:2 min, 47 sec

 

Dobra večer Daran,

zbog ovih riječi strepimo:

“Moja situacija, situacija moje obitelji i obitelji koja nam pomaže u Pakistanu je kritična: njihovi životi su ugroženi, za moju glavu raspisana je nagrada, organizirani su prosvjedi koji traže moju smrt.”

Ove uznemirujuće riječi poslala je Asia Bibi iz zatvora.

Asia je puštena iz zatvora, ali pakistanska vlada ju je u sklonila na, kažu, sigurnu lokaciju i brane joj izlazak iz zemlje zbog mogućeg postupka revizije oslobađajuće presude Vrhovnog suda.

Njezin život je zato u neposrednoj opasnosti. Kao i životi njezinih kćeri i njenog muža.

Colgar_Asia_Bibi.jpg
Klikom na sliku možete otvoriti poveznicu za potpisivanje peticije

Dok radikalni islamisti na pakistanskim ulicama traže osvetu, vlada pokušava udovoljiti nasilnicima dajući im određene ustupke. Kao što je sprečavanje Asije Bibi u napuštanju zemlje i pristanak na reviziju presude. Do koje je mjere to manevar kako bi primirili situaciju, ne znamo.

Evo zašto moramo odmah djelovati. Nikad prije vaš potpis nije bio ovoliko hitan za spašavanje života: tražite od pakistanskog premijera Imrana Khana da odmah dopusti Asiji Bibi izlazak iz Pakistana te da jamči za njenu sigurnost dok ne napusti zemlju. Potpišite međunarodnu peticiju ovdje:

https://www.citizengo.org/hr/pr/166636-asiabibi

Kopiju ove peticije poslat ćemo glavnom  tajniku Ujedinjenih naroda, Antóniu Guterresu, visokoj predstavnici Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, Federici Mogherini i predsjedniku Sjedinjenih američkih država, Donaldu Trumpu.

Asia Bibi je međunarodni simbol borbe za ljudska prava progonjenih kršćana: sud ju je oslobodio, no njezin narod osuđuje je na smrt.

Cilj islamističkih ekstremista je jasan: žele njezinu smrt. Samo to bi zadovoljilo njihovu želju za osvetom.

Ukoliko uspiju ponovno otvoriti njezin sudski proces i kroz prisilu i prijetnje promijeniti presudu, Asija će umrijeti na vješalima.

Ako je oslobode, kako nalaže njena oslobađajuća presuda, zabrana izlaska iz zemlje olakšala bi posao ubojicama koji žele ubiti Asiju Bibi, možda i cijelu njenu obitelj.

Ovo je izuzetno teška i opasna situacija. Njena obitelj nas moli da hitno nešto poduzmemo. Učinit ćemo sve da im pomognemo: tražite od pakinstanskog premijera Imrana Khana da odmah dopusti Asiji Bibi izlazak iz Pakistana te da jamči za njenu sigurnost dok ne napusti zemlju. Molim vas, hitno je:

https://www.citizengo.org/hr/pr/166636-asiabibi

Kopiju šaljemo na svjetske vođe koje sam vam spomenula jer moramo mobilizirati međunarodnu diplomaciju za Asiju Bibi. U suprotnom bit će ubijena.

Samo uključivanjem vodećih međunarodnih sila možemo napraviti pritisak na pakistansku vladu da oslobodi Asiju Bibi, kao nedužnu i slobodnu ženu – što je sada službeno nakon presude Vrhovnog suda.

Svako odbijanje presude pakistanskog Vrhovnog suda bit će bezočno kršenje ljudskih prava i proceduralnih jamstava, na koje Asia Bibi ima pravo.

Njena budućnost u Pakistanu, kao i ona njene obitelji, bit će smrt – prije ili kasnije. Vlada njene zemlje to zna, zato učinite nešto što je prije moguće kako bi ih podsjetili na njihovu obvezu – čuvati ovu ženu živu i zdravu. Potpišite peticiju sad, hitno je.

Hvala Vam što žurno reagirate.

Javljat ću vam novosti s provjerenim informacijama koje dobivamo direktno od obitelji Asije Bibi a koje smijemo dijeliti s vama.

U međuvremenu, molite za nju, ako ste vjernik, a ako niste – činite kako Vam srce nalaže kako bi bila oslobođena.

Daran, hvala vam od srca na svoj vašoj podršci, koju prenosimo Asiji putem njene obitelji.

 

Ana Marija i cijeli CitizenGO tim