Tužiteljstvo zatražilo strožije mjere zabrane Atifu Dudakoviću i ostalima

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

 

U Sudu BiH završeno je ročište o produženju postojećih i određivanju dodatnih mjera zabrane Atifu Dudakoviću i za još 16 pripadnika 5. korpusa koji su optuženi za zločin protiv čovječnosti.

 

Tužiteljstvo je zatražilo da se Dudakoviću i ostalima produže mjere zabrane sastajanja s određenim osobama, zabrani kontakt sa svjedocima, čak i preko posrednika, zabrani približavanje svjedocima na 100 metara, kao i kontakt s medijima i javna obraćanja, prenosi Avaz.ba

Zatraženo je i da se Dudakoviću i ostalima odredi zabrana napuštanja mjesta boravišta i putovanja u inozemstvo te da im se oduzmu putne isprave, kao i da im se uvede obaveza da se dva puta tjedno javljaju u policijsku stanicu.

Obrane većine optuženih nisu se protivile zabrani kontakta sa svjedocima, kojih ima 447, ali je advokatima posebno sporna zabrana napuštanja boravišta, između ostalog, zbog zdravstvenog stanja nekih optuženih, kao i potrebe da se kreću izvan općina prebivališta da bi zaradili za život.

Očekuje se da Sud odluku o prijedlogu Tužiteljstva donese u naredna dva do tri dana.

Asim Crnalić, advokat Dudakovića i Nadarevića, rekao je da očekuje da Sud ne prihvati prijedlog Tužiteljstva za određivanje novih mjera zabrane, posebno po pitanju napuštanja mjesta prebivališta i zabrane putovanja u inozemstvo.

– Tužiteljstvo nije ponudilo konkretne razloge za opasnost od bijega – rekao je Crnalić.

Dodao je da se nada da Sud neće prihvatiti mjeru zabrane kontaktiranja sa svjedocima.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)