Zlatko Dalić na Livanjskoj večeri u Kanadi: ´Hvala što niste zaboravili svoj kraj´

Vrijeme:2 min, 57 sec

 

 

Obećanje izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji da će posjetiti hrvatsku zajednicu u Kanadi, ispunilo se proteklog vikenda njegovim dolaskom u Toronto. Uz prisutnost više od tisuću gostiju iz raznih gradova Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, u subotu je održana treća Livanjska večer.

 

“Bilo nas je iz Londona, Kitchenera, Montreala, Hamiltona, pa čak i iz Chicaga”, otkrio je Vlado Vujeva, jedan od organizatora okupljanja i Dalićev prijatelj iz djetinjstva. Druženje u ugodnom ambijentu uz domaću večeru i pjesmu livanjskog pjevača s njemačkom adresom pokazalo je snagu hrvatskog zajedništva, jer osim Livnjaka na večeri su bili brojni hrvatski iseljenici koji potječu iz ostalih djelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine, piše Večernji.hr.

Prema riječima mons. Ivan Vukšića, delegata za Kanadu i župnika iz Oakvillea, svi okupljeni došli su zahvaliti našem izborniku Daliću na tome što je kroz uspjehe nogometne reprezentacije “podigao” cijelu Hrvatsku. “Vi ste narodu vratili ponos i dokazali da imamo što ponuditi svijetu, a do uspjeha ste došli radom, poštenjem, i iskrenošću. Uime 17 hrvatskih župa Kanade, zahvaljujem Vam na tome što ste ostali autentični u promicanju svoje vjere i čvrstini karaktera”, istaknuo je mon. Vukšić. Pozdravni govor svećenika Župe Presvetog trojstva iz Oakvillea toplo je primljen u cijeloj dvorani. Najavljen je i sam izbornik koji je ovdje bio u društvu svoje supruge Davorke.

“Hvala hrvatskoj zajednici u Kanadi i našim Livnjacima što nisu zaboravili svoj kraj. Nastavimo biti zajedno, jer zbog vas i mnogih drugih koji su nam pružili podršku nisam mogao napustiti reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. Možda sam i pogriješio, ali znajući koliko vama i svima u domovini i dijaspori znači naš nogomet, dalo mi je vjere da nastavim”, između ostalog istaknuo je Dalić. Uz obilje autograma, fotografiranje s djecom i mladima, veselo druženje bilo je ujedno i rođendansko slavlje. Naime, dan prije bio je izbornikov rođendan, a organizatori su pripremili prigodne poklone: kravatu s grbom Livna dok je dresove tamošnjeg hokejaškog kluba Maple Leafs za Dalića i njegovu suprugu donirao Dan Šimunac. I dok se pjevalo: “Došli su za Zlatka, tisuće Livnjaka, pjevala se pjesma za našeg Livnjaka”, Mario Šošić, koji je vodio program, otkrio je kako je dirnut Dalićevim strpljenjem i voljom da se sa svima fotografira i potpiše autograme. “Što reći za čovjeka koji je prevalio toliki put kako bi večeras bio s nama? Time opet potvrđuje koliko mu je stalo da budemo čvrsti u zajedništvu”, naglasio je Šošić. I dok je još jednom euforija nogometnog prvenstva zahvatila dvoranu u Mississaugi, opet su se orile pjesme koje su držale cijelu naciju na nogama tijekom Svjetskog prvenstva.

Organizatori susreta, Vlado Vujeva, Mario i Filip Šošić, Marinko Perković, Tome Kelava, Mario i Dario Knežević, Jozo Vidović i ostali suglasni su da Livnjacima treba krovna organizacija, tako da se pristupa formiranju zavičajnog kluba Livna. Oni su dosad radili neformalno, podržavajući nogometni klub Livno koji će sljedeće godine proslaviti 25. obljetnicu postojanja u Ontariju.

Dosadašnje večere imale su humanitarnu svrhu i prihodi su bili za potrebite u okolici Livna, te obnovu crkve Gospe od Anđela. Ove godine radi se na prikupljanju novca za kupnju ultrazvučnog uređaja za županijsku bolnicu u Livnu. Sponzori još daju donacije za ovaj skupi medicinski uređaj pa se očekuje da će se doći do potrebnog iznosa. Nogometni klubovi koji djeluju u Ontariju; Norval Croatia, Hamilton Croatia i Mississauga Croatia, organizirali su susret s izbornikom Zlatkom Dalićem poslije sv. Mise u nedjelju u crkvi Kraljice Mira u Norvalu. Djeca su bila razdragana susretom s nogometnom legendom

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)