Policija identificirala glavnog osumnjičenog za ubojstvo dvojice policajaca

Vrijeme:2 min, 21 sec

 

 

Njegoslav Milinković je glavnoosumnjičeni za ubojstvo dvojice sarajevskih policajaca, i za njim je raspisana operativna potraga, potvrđeno je za Faktor od izvora bliskih istrazi.

 

Kako saznaje Faktor, do sumnje da se Milinković može dovesti u vezu s ubojstvom policajaca su navodno dovela saslušanja privedenih u dosadašnjim aktivnostima svih policijskih agencija. Navodno, dvojica od privedenih na informativne razgovore nisu prošla na poligrafu, a paralelno su se obavljali pretresi i pretrage na terenu, te prikupljanje ostalih dokaza.

Službene potvrde ove informacije ipak još nema iz nadležnih institucija.

– Još uvijek se radi na slučaju, u tijeku su provjere, pregledi pronađenih tragova, takvu informaciju još uvijek ne možemo potvrditi. Ljudi su na terenu, u tijeku su pretrage i pretresi – kazao je Mevludin Halilović, komesar MUP-a ŽS.

U Tužiteljstvu ŽS su istakli kako ni oni ne mogu potvrditi ovu informaciju.

Milinković se, navodno, u međuvremenu javio policiji u Istočnom Sarajevu i negirao da ima veze sa slučajem, te da se navodno nalazi na Zlatiboru.

Njegoslav Milinković jedan od trojice razbojnika iz Istočnog Sarajeva koji su se u ljeto 2016. godine sukobili s policijom na Termalnoj rivijeri na Ilidži.

Tada je policija na djelu uhvatila trojicu kradljivaca automobila u pokušaju krađe “BMW”-a na Ilidži. Došlo je do pucnjave u kojoj je bilo i ranjenih.

Jedan od osumnjičenih, Sava Petričević, teže je ozlijeđen. Kasnije je podlegao u KCUS-u od zatajenja srca.

Bojan Košarac i Njegoslav Milinković su ispitani, a Sud BiH im je tada odredio jednomjesečni pritvor. Ključni čovjek ovog slučaja bio je upravo Njegoslav Milinković, zvani Ljutan, rođen u Sarajevu 1986. godine.

Nakon toga, uslijedila je istraga koja je trajala više od dvije godine i u kojoj je “palo” nekoliko grupa kradljivaca vozila, uglavnom iz Istočnog Sarajeva.

Nakon podizanja optužnice u predmetu “Volan” većinom su pušteni na slobodu uz mjere zabrane. Košarac je u međuvremenu  pobjegao i za njim je odranije raspisana tjeralica.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su prekjučer ujutro na brutalan i podmukao način i to prije nego što su, idući u susret kriminalcima, uspjeli izaći iz svog automobila.

U njih je ispaljeno trideset hitaca još dok je automobil bio u pokretu. Zaustavili su se tek 100 metara nakon rafalne paljbe. Šehović je ostao mrtav na mjestu dok je Vujinović preminuo nekoliko sati kasnije na KCUS-u, usprkos borbi liječnika da ga održe u životu. Koban je, prema neslužbenim informacijama, bio rasprskavajući metak koji mu je ispaljen u glavu.

Odmah potom, u potragu za počiniteljima uključili su se svi pripadnici MUP-a ŽS ali i druge policijske agencije, MUP RS, OSA, SIPA, Granična policija BiH, kao i ostali županijski MUP-ovi. Na informativne razgovore ubrzo je privedeno 13 osoba.

Policija je već dva dana na sarajevskim ulicama naoružana dugim cijevima, a izvršeni su detaljni pretresi na najmanje šest lokacija.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori