Plenković: Ne planiram sastanak s Komšićem

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

 

“On je član predsjedništva i njegova glavna sugovornica je predsjednica, nismo uopće tako nešto još planirali”

 

Hrvatski europarlamentarci željeli su pismom predsjednicima Europskog parlamenta, Vijeća i Komisije dodatno senzibilizirati europske čelnike o potrebi legitimne zastupljenosti Hrvata u svim institucijama BiH, a posebice u njegovu predsjedništvu, rekao je u petak premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković.

“Mislim da je poruka jedanaestero mojih kolega u cijelosti kompatibilna s onim što sam govorio na Europskom vijeću. Ovo pismo treba dodatno senzibilizirati čelnike europskih institucija o potrebi legitimne zastupljenosti u svim institucijama BiH, a naročito u njegovu predsjedništvu, jer nije poanta provedbe dejtonskog, pariškog mirovnog sporazuma u tome da njegov temeljni duh, temeljne odredbe, a to je jednakopravnost konstitutivnih naroda, budu izigrani”, rekao je Plenković u petak nakon sjednice vlade na Hvaru, komentirajući pismo svih 11 hrvatskih europarlamentaraca poslano u četvrtak čelnicima europskih institucija.

U tom se pismu izražava duboka zabrinutost činjenicom da su hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH Željka Komšića izabrali Bošnjaci, dok je velika većina Hrvata glasovala za drugog kandidata Dragana Čovića.

Upitan hoće li se uskoro sastati s Komšićem, premijer je kazao da to nije planirano.

“On je član predsjedništva i njegova glavna sugovornica je predsjednica, nismo uopće tako nešto još planirali”, kazao je Plenković, kojeg je prenijela Hina.

 

Vrisak.info/ http://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.