UBOJSTVO U SARAJEVU Zolj: Pucali su na policajce dok su bili u autu

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

 

Ubojstvo policajca je atak na državu, rekao je Adem Zolj, premijer Županije Sarajevo.

 

“Ovo je gnusan čin, zato što policajci jutros nisu ni izašli iz auta, niti su upotrijebili oružje, niti su upozorili počinitelje, dok je vozilo bilo u pokretu počeli su pucati na pripadnike policije. Učinit ćemo sve da se počinitelji privedu i poduzimati aktivnost da se ovo više ne ponavlja. Ovo je udar na državu”, rekao je Zolj.

Press-konferencija je organizirana nakon što je u ranim jutarnjim satima na Alipašinom Polju u Sarajevu ubijen jedan policajac, dok se drugome liječnici i dalje bore za život.

“Sarajevska županija s institucijama mora krenuti u organiziranu borbu protiv kriminala”, istaknuo je Zolj i dodao da je očito da se kriminalci organiziraju.

“Izražavamo sućut obitelji ubijenog policajaca i nadamo se da ce uz pomoć boga i doktora biti spašen život drugog”, naveo je Zolj.

Istaknuo je da će biti poduzete sve mjere i radnje da se provede akcija na svim nivoima, i sa pripadnicima policije RS.

“Očekujemo da se krene s istragom da se pronađu počinitelji”, rekao je Zolj i dodao da će dan pogrebaproglasiti i dan žalosti na području Županije Sarajevo.

Ministar unutarnjih poslova Županije Sarajevo Vedran Mulabdić istaknuo je da osuđuju ovaj gnusan čin te očekuje da počinitelji budu dovedeni na pred lice pravde.

“Napad na policijskog službenika napad je na zajednicu”, rekao je Mulabdić.

Zahvalio se svim policijskim i sigurnosnim agencijama BiH, jer su sve resurse stavili na raspolaganje.

Policijski komesar Mevludin Halilović rekao je da se svi mole da se njihov ranjeni kolega oporavi.

“Ovo je nastavak agresivnig ponašanja pripadnika kriminalnih grupa”, rekao je Halilović. Dodao je da kriminalne grupe napadaju oružjem policiju i da se to dogodilo i u petom mjesecu ove godine.

“Napadnuti policajni nisu uključili ni rotaciju ni oružje izvadili. Nisu dobili mogućnost ni da se brane”, dodao je Halilović.

Rekao je da je ovo nastavak napada na pripadnike policije ŽS. “Upozoravali smo da smo meta napada”, naveo je Halilović.

Više informacija nisu željeli iznositi kako ne bi ugrozili istragu, a dodali su da će imena počinitelja ovog djela objaviti čim budu uhićeni.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)