KVALIFIKACIJE ZA EP Kauboji gubili protiv Švicarske, pa u petoj brzini stigli do pobjede

Vrijeme:59 sec

 

 

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtak je u Osijeku u prvom kolu skupine 2 kvalifikacija za EP 2020. pobijedila Švicarsku s 31:28 (15:16).

 

Na početku se igralo gol za gol, no sredinom prvog poluvremena Hrvatska se uspjela odvojiti na tri pogotka viška (10:7). No, na krilima odličnog Andre Schmida, koji je sedam pogodaka zabio u prvom poluvremenu, Švicarska je došla do preokreta i na odmor je otišla sa golom prednosti (16:15).

U nastavku Hrvatska je u obrani bila agresivnija i brzo je povratila vodstvo. “Kauboji” su držali prednost od gol ili dva razlike, a kada je devet minuta prije kraja Karačić pogodio za vodstvo 28:24 bilo je jasno da će Hrvatska na startu kvalifikacija upisati pobjedu.

Kod Hrvatske Luka Cindrić i Luka Stepančić zabili su po šest pogodaka, a Zlatko Horvat pet. U redovima Švicarske najefikasniji je bio Andre Schmid s osam pogodaka, a Luka Maros i Alen Milošević zabili su po pet golova.

U drugom kolu Hrvatska će igrati protiv Belgije u Leuvenu 28. listopada. Na EP će se plasirati po dvije najbolje momčadi iz svake od osam skupina i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

 

Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)