(VIDEO)Drama na granici BiH i Hrvatske s migrantima, ima i ozlijeđenih

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

 

Migranti, među kojima se nalaze i žene i djeca, prilično su uznemireni, tako da se povremeno sukobljavaju s pripadnicima policije.

 

Migranti su probili policijski kordon na graničnom prijelazu Maljevac u Bosni i Hercegovini i uputili se prema hrvatskim graničnim policajcima, u grupi izbjeglica ima i ozlijeđenih, a promet je u oba smjera obustavljen, javlja sarajevski Avaz.

Iz Republike Hrvatske su došli i pripadnici specijalne jedinice, navodi Avazov portal.

Između 150 i 200 migranata tako se našlo na mostu koji iz BiH vodi ka graničnom prijelazu u Republici Hrvatskoj. Granični prijelaz Maljevac trenutno je zatvoren za sav promet, javlja N1.

Migranti, među kojima se nalaze i žene i djeca, prilično su uznemireni, tako da se povremeno sukobljavaju s pripadnicima policije.

Migranti na mostu uzvikuju: “Open border” (Otvorite granice).

Oko dvije stotine ilegalnih migranata, koji su boravili u improviziranom kampu kod  Velike Kladuše, ka Maljevcu su se zaputili u utorak, a tamo ih je dočekao policijski kordon koji im je zapriječio prilazak samom graničnom prijelazu.

Migranti su unatoč hladnoći odlučili provesti cijelu noć između utorka i srijede na otvorenome i tamo su boravili pod policijskom paskom.

Glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije Snežana Galić potvrdila je kako je nekolicina migranata u večernjim satima pokušala zaobići poljske zapreke, no uhvaćeni su i nakon toga su se pridružili ostalim članovima skupine.

“Policija će nastojati uvjeriti migrante da se vrate u prihvatne centre”, kazala je Galić ranije lokalnim medijima.

Policija je protekle noći također spriječila skupinu od 90 migranata da se u Bihaću iskrca iz vlaka kojim su doputovali iz Sarajeva. Vlak je stoga bio satima blokiran na bihaćkom željezničkom kolodvoru i nije na vrijeme krenuo natrag ka Sarajevu.

Dio je to mjera kojega su predstavnici županijskih vlasti u utorak usuglasili s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.

Zapovjednik županijske polciije Mujo Koričić pojasnio je kako više neće biti dopušten dolazak novih migranata te kako će stoga policajci na prilaznim cestama koje vode ka Bihaću kontrolirati vozila, a posebice autobuse, i zabraniti prolazak migrantima koje eventualno zateknu.

Autobusnim prijevoznicima koji održavaju linije ka Bihaću poslana je obavijest o tome uz preporuku da ne primaju putnike-ilegalne migrante.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori