Odakle ZLO u mailu Pupovca mlađeg?

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

 

Docent Ozren Pupovac, sin Milorada, za adresu elektroničke pošte odabrao je naziv “zlo”. To je vidljivo iz njegove publikacije u časopisu Diskrepanca u kojem je kao službeni kontakt navedena adresa e-pošte “zlo@mail.com“.

 

Provjerili smo isti broj časopisa na stranicama izdavača iz 2011. i također ima poveznicu na adresu “zlo@mail.com“. Mislili smo da se možda radi o nazivu nekog zavoda ili o kratici katedre na fakultetu, ali nismo našli niti jednu ustrojstvenu jedinicu koja bi prihvatila kraticu ZLO.

Ne znamo koliko je na takav pseudonimom utjecao profesor Milorad Pupovac koji se inače upravo bavi značenjem riječi i koji je nekoliko puta rekao da je koalirao s HDZ-om da bi spriječio zlo. Znamo da roditelji nisu uvijek odgovorni za aktivnosti svoje djece, ali čini se da u toj obitelji neobično definiraju zlo. Kada pogledamo sveučilišnu karijeru mlađeg Pupovca, teško je odgonetnuti kako je mogao biti zaposlen na riječkom sveučilištu u kvoti znanstvenika povratnika. Interes mlađeg Pupovca je čvrsto privržen tradiciji kakva se u Rijeci očigledno smatra poželjnom.

Za nastupno predavanje 2017. godine je odabrao probleme marksizma kojeg očito ne smatraju zlom neovisno o desecima milijuna ubijenih neistomišljenika. To je u skladu s njegovim istraživanjem praksisovaca (pravac marksizma – Puhovski i dr.). Taj pravac je inače bio protiv svakog „nacionalizma i zla“ (npr. Hrvatskog proljeća), osim ako je trebalo sudjelovati u Miloševićevoj vlasti kao što to iskoristio jedan od glavnih predstavnika prof. Marković. Prema marksističkoj percepciji i Pupovčevoj definiciji, možda nije bilo zlo sudjelovati u Miloševićevoj vladi.

Nazivi adresa se najčešće biraju prema vlastitom imenu ili po nečemu po čemu će ih drugi lakše pamtiti. Pupovčev odabir očito nije bio slučajan ali je upitan u komunikaciji. Biste li se kao student javili nekome tko vam pošalje poruku sa takve adrese? Ne znamo ima li mlađi Pupovac isti naziv profila na računalu pa svaki dan kod logiranja više puta odabire “zlo”?

 

H.Krmpotić/HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)