“MINISTAR (NE)SIGURNOSTI”ESKALACIJA MIGRANTSKE KRIZE Gdje si sada Mektiću, bruko ministarska!

Vrijeme:2 min, 52 sec

 

 

Mektićeva osnovna kvalifikacija je bila da je podoban bošnjačkoj političkoj eliti u Sarajevu, odnosno da je, kako se već dulje vremena posprdno naziva u medijskim i političkim kuloarima, “odani Bakirov Srbin”.

 

Kad je MUP Hercegovačko-neretvanske županije zaustavio autobuse natrpane ilegalnim migrantima koje je bošnjačka politička elita odlučila “pomesti” iz Sarajeva da ne bodu oči turskom predsjedniku Erdoganu, koji je tad održavao svoj predizborni skup u Sarajevu, ministar (ne)sigurnosti BiH Dragan Mektić na sva zvona je vikao o državnom udaru koji provodi policija HNŽ-a.

Danas, kad već tjednima traje migrantska kriza u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši, kad se vraćaju vlakovi i autobusi s migrantima natrag u Sarajevo, Mektiću ni traga ni glasa.  Doduše, izdao je danas neko priopćenje u kojem govori o potrebi zdravstvene zaštite migranata, o njihovoj registraciji itd.

No, kad je MUP HNŽ to isto želio uraditi pri ulasku migranata na područje ove županije, onda je digao hala-buku da se događa nekakav državni udar.

Dragan Mektić primjer je svega onoga što je pogrešno s ovom državom. Kad jedan takav lik može dogurati ministarske dužnosti, i to ni manje ni više nego državnog ministra sigurnosti, tek onda postaje potpuno jasno u kakvom jadu i bijedi tavori Bosna i Hercegovina.

I što je još najgore, svojevremeno, dok je trebalo „udarati“ po Hrvatima, bio nje glavna zvijezda bošnjačkih medija – nije silazio s ekrana N1, Al Jazeere, FTV-a, TV1 i drugih.

Mektićeva osnovna kvalifikacija je bila da je podoban bošnjačkoj političkoj eliti u Sarajevu, odnosno da je, kako se već dulje vremena posprdno naziva u medijskim i političkim kuloarima, “odani Bakirov Srbin”.

I to je upravo bila Mektićeva misija u posljednje četiri godine – podrivati Republiku Srpsku u prvom redu, a u drugom, ako zatreba, zagalamiti i na Hrvate. Istovremeno, bošnjačka elita ga je koristila i za podrivanje pravosudnog sistema u zemlji. Sjetimo se samo kako je glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH Ružicu Jukić u programu SDA-ove Ferderalne televizije nazvao “bruko pravosudna”. To je ta razina dijaloga kojoj je dorastao Mektić – obično seosko vrijeđanje.

Ali sada kad je na naplatu došao sav javašluk bošnjačkih elita, i to upravo preko leđa bošnjačkoga naroda koji dominantno danas naseljava Krajinu, Mektić se ušutio, jednako kao i njegovi šefovi iz SDA.

Migrantska kriza u BiH će samo dalje eskalirati. Nema nikakve šanse da priliv migranata bude zaustavljen i ovo što danas gledamo u Krajini uskoro bismo mogli početi gledati širom Federacije BiH uz granicu s Hrvatskom.

Sada treba očekivati da SDA-ova mašinerija krene slati migrante u županije u kojima mahom žive Hrvati. Nemojmo se iznenaditi ako sutra stotine migranata osvanu u Livnu, Tomislavgradu, Grahovu, Posušju, Grudama, Ljubuškom, Čitluku, Mostaru, Čapljini pa čak i Stocu.

Srećom, Mektićevi dani su odbrojeni (iako i u tehničkom mandatu stigne napraviti još podosta štete državi BiH), srpski narod je prozreo njegovu nekompetenciju i činjenicu da podriva Republiku Srpsku u interesu bošnjačkih elita.

Stoga je i cijeli Savez za promjene, posebno SDS, žestoko kažnjen na ovim izborima.

No, šteta je već učinjena, a Mektić ni za što neće odgovarati. On je svoju misiju ispunio: u BiH je pustio tisuće osoba za koje ne znamo ni tko su, ni što su, ni odakle dolaze, ni kamo idu.

Migranti će u sljedećim mjesecima sigurno ostati tema koja će dalje nastaviti radikalizirati bosanskohercegovačke javnosti.

Mektić će u međuvremenu otići negdje u zavjetrinu i uživati u plodovima vlastitoga javašluka.

 

J.Gudelj/Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)