Kristijan Krkač: ŠTO UČINITI S VLADOM KOJA JE NEKONKURENTNA?

Vrijeme:1 min, 28 sec

Kako to da Vlada RH tako dobro radi svoj posao, da institucije, prostitucije i ostale –stitucije izvrsno delaju ako je država na začelju EU prema mjerilu konkurentnosti? Kad ste zadnji put čuli kojeg ministra kako se skromno oglasio s točnim npr. podacima o zatečenom stanju u ministarstvu i o rezultatima koji kažu kako su postali recimo 100% učinkovitiji (ostvaruju korisnu dobit namjesto beskorisnog troška) i to s 50% manje zaposlenika? Sve koji ovog trenutka mućkaju glavom upozorimo kako se radi o retoričkom pitanju.

Dio odgovora možda leži u sljedećem: predsjednik vlade: kom. 1, potpredsjednici vlade: kom. 4, uredi vlade: kom. 13, služba: kom. 1, ministarstva: kom. 21, a samo dragi Bog zna koliko je tu komada pomoćnika ministara, tajnika, vozača itd. Kakvo je stanje u državnim, javnim javno-privatnim i ostalim kompanijama, službama, agencijama, institutima na nacionalnoj i lokalnoj razini vjerojatno nitko ne zna. Istovremeno ta ista vlada, kao i ostale prije nje već 28 godina ubiru danak koji varira od 25 do 100%. Sjetimo kako je Gubec digao bunu zbog pišljivih 10-20%, tj. barem oni među nama koji su barem sjedili na nastavi povijesti.

Kako god bilo, ako je vlada toliko konkurentna a nacija toliko nekonkurentna, onda je najbolje da vlada ode, nekamo, bilo kamo. Možda u Grčku i tamošnjem puku, kmetovima i napaćenom narodu ponudi svoje izvrsne menadžerske usluge a ovu propalu naciju prepusti nekoj goroj vladi koja će bolje odgovarati njezinim lošim potrebama kad je već ona sama dobra. Kad ste zadnji put čuli kako se bilo koji ministar bavio svojom temeljnom djelatnošću, opisom posla i stvarima koje spadaju na radno mjesto i mjerljivu učinkovitost ili toliko omražene rezultate rada? I ovo je retoričko pitanje. Spašavaj se tko može!

 

Kristijan Krkač/À Propos/https://kristiankrkac.wordpress.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)