E.Lesjak: Podsjećanje na Poljudsku svastiku i današnju utakmicu bez gledatelja

0

 

U tekstu se i člancima kojih su internetske poveznice u njemu navedene, podsjeća na one koji su odgovorni što se nogometna utakmica između izabranih vrsta Hrvatske i Engleske danas u Rijeci 12. listopada 2018.g. – tri godine i tri mjeseca nakon Poljudske svastike na utakmici između Hrvatske i Italije, kao kazna za tu diverziju igra bez nazočnosti publike tj. na praznom stadionu!    

U Rusiji nestašica herbicida pa nema ni svastike!

(Dijalog akademika Ante Tomića-Kanta i prof. dr. Jurice Pavičića-Che Guevare)

Kako to da na sedam utakmica koliko ih je ukupno izabrana  nogometna vrsta Republike Hrvatske odigrala na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na travnjaku ni jednog od stadionâ na kojima je igrala reprezentacija Hrvatske nije instaliran zloglasni nacistički simbol kukasti križ odnosno svastika, kako je to bilo učinjeno  u Splitu na travnjaku stadiona u Poljudu 12. lipnja 2015.g. na kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo između reprezentacijâ Hrvatske i Italije?

Pa moj Ante, lako je percipirati uzrok tome i dijalektički interpretirati posljedicu. Naime, i  u Rusiji se u poljoprivredi za zaštitu žitarica od korova upotrebljavaju herbicidi, pa zbog velike potrošnje vlada njihova nestašica. Zbog toga što nisu mogli nabaviti herbicid koji je  potreban za „ucrtavanje“ svastike u travnjak, performeri Ranko Ostojić i Zoran Milanović nisu mogli ponoviti performans iz lipnja 2015.g. kada su kao što je to poznato preko svoje ekipe izvršitelja instalirali svastiku na travnjaku stadiona u Poljudu!

A je li možda i zbog toga na upravo održanim izborima Ranko Ostojić izabran za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Splitsko-dalmatinske županije?

Da i zbog toga, jer mnogi članovi SDP-a nisu zaboravili  taj umjetnički performans i ključnu ulogu koju su u njegovom planiranju, organizaciji,  sigurnosno-obavijesnoj i tehničko-tehnološkoj logistici, režiji i realizaciji imali tadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Zoran Milanović!

A hoće li možda za to umjetničko djelo dobiti i odgovarajuće društveno priznanje,  nagradu ili odličje?

Vrlo je vjerojatno da hoće jer su uz glasnogovornika HZZO-a mr. sc. dr. Nenada Korkuta, etnologa/socijalnog antropologa dr. sc. Sandia Blagonića i psihijatra dr. med. Nenada Horvata; upravo Ranko Ostojić i Zoran Milanović glavni kandidati za nagradu „Akademik Josip Broz Tito“ koju za životno djelo dodjeljuje Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti!

                                                                                                                                                   Erih Lesjak

 

Da su Ranko Ostojić i Zoran Milanović idejni autori i organizatori diverzije „ucrtavanjem“ herbicidom svastike u travnjak stadiona u Poljudu postoji više izravnih i neizravnih valjanih i značajnih dokaza, do kojih možete doći ako otvorite članke na sljedećim poveznicama:                 

 

http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/43-glas-hrsvijeta/43007-napokon-postoje-svi-uvjeti-za-otkrivanje-autora-poljudske-svastike   

 

http://hrvatskonebo.com/2016/06/23/ervin-katic-godisnjica-neuspjesne-istrage-o-poljudskoj-svastic/

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/03/07/l-franic-tko-upravlja-autohtonom-hrvatskom-strankom-prava/

 

Erih Lesjak/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara