GLOGOV KOLAC I NABIJANJE DO JAJA Primitivne uvrede na račun Grabar-Kitarović i Čovića na Komšićevom predizbornom skupu

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

 

Predizborna kampanja u BiH doživjela je vrhunac primitivizma i to na predizbornom skupu Željka Komšića i DF-a u Tuzli.

 

O tomu kakvu kampanju vodi Željko Komšić, predsjednik DF-a i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, najbolje svjedoči fotografija sa sinoćnjeg predizbornog skupa DF-a u Tuzli.

Naime, Komšićeve pristalice istaknule su degutantan natpis koji možda najbolje oslikava poliitku koju vodi Željko Komšić, ali i kakvi ga ljudi podržavaju.

“Glasom koji za Komšića damo, glogov kolac Čovi zabijamo. I zato ga k’o bosanska raja, i Kolindi zabijemo do jaja.”

Poruka je samorazumljiva i nije ju potrebno podrobnije obrazlagati – riječ je zapravo o patološkoj mržnji prema svemu hrvatskom.

Željko Komšić je utjelovljenje hrvatske političke neravnopravnosti u BiH. To je čovjek koji je u dva navrata bošnjačkim glasovima biran na dužnost hrvatskoga člana Predsjedništva BiH. A sada planira i po treći put na prijevaru i koristeći rupe u Izbornom zakonu BiH bošnjačkim glasovima ući u Predsjedništvo BiH.

U prvom mandatu se pravdao kako su za njega glasovali i Hrvati, u drugom je tvrdio kako su za njega glasovali “svi građani”, dok sada pokazuje otvoren prijezir prema Hrvatima i na tomu gradi kampanju. Bošnjačkom biračkom tijelu servira priču o tomu kako je za sve njihove probleme kriv Dragan Čović i činjenica da hrvatski narod želi samostalno birati svoje političke predstavnike.

K tomu, on otvoreno negira i Ustav BiH, Washingtonski te Daytonski mirovni sporazum. Također, otvoreno negira prava Hrvatima kao kontstitutivnom narodu u BiH.

Podsjećamo, Federacija BiH je jedna izborna jedinica kad je riječ o izboru hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva. Kako je Bošnjaka u FBiH nekoliko puta više nego hrvata, moguće je da se hrvatski član Predsjedništva BiH izabere bošnjačkim glasovima, što se do sada već dva puta dogodilo.

Bošnjačke stranke već godinama sabotiraju proces izmjena Izbornoga zakona BiH jer se ne žele odreći luksuza da Hrvatima nameću političke predstavnike. Štoviše, isti princip s Predsjedništva BiH žele spustiti na domove naroda i tako do kraja dekonstitutirati hrvatski narod u BiH, odnosno pretvoriti ga u nacionalnu manjinu u vlastitoj domovini.

 

R.I./Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori