MITRALJEZAC KOMŠIĆ Nastavit će borbu za rušenje tronacionalne BiH i Daytonskog sporazuma

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

 

Bosna i Hercegovina će kad tad biti građanska država. Na tome treba strpljivo i predano raditi. Svi mi znamo da to ne može biti doslovno sutra, ali svi mi koji volimo ovu državu moramo imati tu vrstu svjesti. Nikada ne smijemo napustiti ideju građanske države, jer bi to značilo izdaju svih onih koji su dali živote za BiH, kazao je Željko Komšić, za N1. Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koji je uvjeren kako će glasovima Bošnjaka biti ponovo izabran za hrvatskog člana Predsjedništva nastavio je tako svoje prtuustavno djelovanje i podrivanje Daytonskog mirovnog sporazuma, na što OHR i predstavnici međunarodne zajednice u BiH ne reagiraju, piše Hrvatski Medijski Servis.

 

Komšić, koji je nakon što se kandidirao za hrvatskog člana Predsjedništva za jednu sarajevsku televiziju izjavio kako time “svoj mitraljez okreće prema Mostaru” kazao je da će BiH kad-tad biti građanska država i da je konstitutivnost prevladani i antieuropski princip, što je u suprotnosti s Rezolucijom Europskog parlamenta koja zagovara federalizam legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda.

“Kada sam ušao u priču o odbacivanju konstitutivnosti, bio sam svjestan toga da će to naići na brojne kritike i osporavanja, jer nekada u domaćoj javnosti i ovoj galami, ne pomažu ni presude Europskog suda za ljudska prava, koje izričito nalažu odbacivanje tog koncepta na kojeg se moralo pristati uslijed činjenja genocida i etničkog čišćenja, kako to doslovno piše u presudi Europskog suda za ljudska prava u slučaju Zornić. Bio sam svjestan toga da će mnogi zatvoriti oči pred tim činjenicama, ali isto tako i uvjeren da će mnogi shvatiti da je nemoguće da Bosna i Hercegovina postane normalna članica Europske unije, a da prethodno ne prihvati europske standarde”, rekao je Komšić.

Komšić, kao i ostali bošnjački političari u presudi Europskog suda za ljudska prava očito vide sredstvo za pretvaranje tronacionalne BiH u građansku, tj bošnjačku državu. Podsjetimo presuda Europskog suda za ljudska prava traži da se omogući svim građanima BiH u oba entiteta mogućnost kandidature za članove Predsjedništva BiH, no ne način da brojniji narod malobrojnijim bira političke predstavnike.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)