Rimac predstavio C_Two u Zagrebu

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

 

“C_Two” novi automobil tvrtke Rimac Automobili , koji je njemački “Bild” opisao kao “kralja među čudovištima konjskih snaga”, nakon međunarodnih sajmova automobila u Ženevi i New Yorku, predstavljen je građanima u središtu Zagreba.

 

Taj automobil jedinstvenih performansi u sebi ima čak 4 motora i najbrži je električni automobil na svijetu.

Automobil ima 1900 konjskih snaga, ima bateriju kapaciteta 120 kilovat sati, što omogućuje 650 kilometara autonomije. Maksimalna brzina je 412 kilometara na sat, od 0 do 100 ida za 2 sekunde, a do 300 za 11,8 sekundi, objasnio je Vinko Šurija, testni inženjer, Rimac automobili.

Osim auta, predstavljaju i tehnologiju koju razvijaju, a da rade dobar posao potvrdila je i još jedna poslovna suradnja – talijanska kompanija Automobili Pininfarina najavila je suradnju na proizvodnji prvog električnog hiperautomobila (PF0) te talijanske tvrtke, a vrijednost ugovora iznosi 600 milijuna kuna.

Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti 600 milijuna kuna za Automobile Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0. Auto bi svjetlo dana trebao ugledati 2019. na autoshowu u Ženevi.

Najavljeni PF0 na kojoj je ostvarena suradnja s Rimcem prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, a biti će “otkriven” 2019. godine, najavljuje se u objavi.
Kako navode iz Rimac Automobila, taj ugovor značajan je korak za obje strane, jer Automobili Pininfarina osiguravaju inovativnog i visokokvalitetnog tehničkog partnera, dok Rimac osigurava još jedan ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije za važnog partnera u industriji.

Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u izniman automobil, PF0, rekao je izvršni direktor Automobila Pininfarina Michael Perschke.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori