Petar Škorić: Na policiju i nadležne službe se vrši orkestrirani medijski pritisak! Odgovornost prema našim građanima i njihova sigurnost su prioritet.

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Upravo nas ovakvi negativni primjeri dodatno moraju učvrstiti u namjeri i u prvom redu dužnosti zaštite naših građana i nepovredivosti naše granice. Svakom ovakvom slučaju se treba pristupiti pojedinačno, temeljito i „cum grano salis“ kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

Vecernji.hr : Sirijac koji traga za kćeri pobjegao iz zagrebačkog centra za azilante

Munjevitim medijskim eksponiranjem ove (očito lažne) priče koja se zamotala u celofan tobože nesretne sudbine se grubo poigralo s ljudskom empatijom i napravilo strahoviti pritisak na hrvatsku policiju i nadležne službe. Ovakve situacije nam se više ne smiju ponavljati, a o ovakvim slučajevima trebaju odlučivati nadležna tijela, objektivno i utemeljeno, bez orkestriranog medijskog pritiska kojim se redovito neprovjereno i unaprijed ocrnjuje rad nadležnih državnih službi te im se tako dodatno otežava obavljanje njihovih krajnje odgovornih zadaća.

Tu želim posebno istaknuti potpunu neprofesionalnost određenih novinara iz Hrvatske koji su tu priču, bez ikakve provjere istinitosti tvrdnji ili makar površnog istraživanja zlonamjerno plasirali u javnost i to iskoristili za blamažu onih policajaca koji na terenu po svim vremenskim uvjetima štite našu sigurnost i naše granice bez imalo svijesti o vlastitoj odgovornosti.

Suosjećanje i solidarnost su ono što nas čini ljudima, ali ti osjećaji ne smiju isključivati niti isključuju osjećaj odgovornosti prema svojim građanima i dužnost zaštite njihove sigurnosti i nepovredivosti granica, jer to naši građani od nas očekuju. To je naša zajednička dužnost, a redovito lijepljenje etiketa (poput etikete „orbanizma“ i sl.) nas u tom cilju treba samo dodatno motivirati.

 

Petar Škorić/HDZ Split/http://petar-skoric.com.hr/Hrvatsko nebo