(FOTO)ODRŽANE ŠPORTSKE IGRE RATNI VOJNI INVALIDA HERCEG-BOSNE HVO-a

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

 

Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja, nazočio je 19. športskim igrama invalida Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne koje su održane od 21. do 23. rujna u turističkom ljetovalištu Drvenik u Republici Hrvatskoj.

 

Na ovogodišnjim igrama sudjelovalo je 360 ratnih vojnih invalida HVO-a predstavnika Zajednice udruga HVIDRA-e Srednjobosanske, Posavske, Hercegovačko-neretvanske, Zeničko-dobojske, Hercegbosanske, Sarajevske i Zapadnohercegovačke županije, a ukupna pobjeda pripala je predstavnicima Srednjobosanske županije.

Igre se održavaju u 10 sportskih disciplina (kuglanje, pikado, stolni tenis, streljaštvo, viseće kuglanje, plivanje, šah, utrka u invalidskim kolicima, sportski ribolov i boćanje) a najuspješniji pojedinci od 12. do 14. listopada sudjelovati će na Svehrvatskim igrama.

Ministar Soldo i Dragan Radić predsjednik HVIDRA-e HVO HB iskoristili su prigodu održavanja igara za radni sastanak s predstavnicima iz Republike Hrvatske predvođenih Nenadom Križićom pomoćnikom ministra branitelja RH i Josipom Perišom predsjednikom Glavnog odbora HVIDRA-e RH,  a glavna tema sastanka bila je primjena Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji s posebnim naglaskom na dio koji se odnosi na prava pripadnika HVO-a.

Inače ovaj Zakon donio je Hrvatski sabor na sjednici 30. studenog 2017. godine, a odredbe koje se tiču prava pripadnika HVO-a stupaju na snagu 1. siječnja 2019. godine.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)