Ružica Čavar: ZAŠTO NAZIV UDRUGE U HRVATSKOJ, “SRPSKO NARODNO VIJEĆE”?

Vrijeme:2 min, 28 sec

 

 

Ima ona latinska izreka, “Nomen est omen”, što znači “ime je znak, odnosno predznak, odnosno, ime, to sam ja.Stoga, s obzirom da je Milorad Pupovac, jedan od vodećih osnivača i predsjednik već dvadesetak godina te udruge koja predstavlja koordinacijsko tijelo svih lokalnih i regionalnih Vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, te da je ta udruga upisana u registar udruga kod Ministarstva uprave Republike Hrvatske i da ima pravo koristiti novčana sredstva iz proračuna Republike Hrvatske, što ona obilato i koristi, te zapošljava stotine uhljeba podobnih Pupovcu, logično je da treba biti oprezan i sa djelovanjem te mega udruge, a nameće se i pitanje s obzirom na sve viđeno, poštuje li ta udruga, kao i njezin predsjednik koji je ujedno i predsjednik političke stranke SDSS-a, kao i narodni zastupnik u Hrvatskomu saboru, temeljne vrijednosti države Republike Hrvatske, primjerice Deklaraciju o Domovinskom ratu, donešenu u Hrvatskome državnom saboru od strane Zastupničkog doma 13. listopada 2000. g, u kojoj se kaže da je Republika Hrvatska vodila obrambeni i osloboditeljski rat, a da je agresiju izvršila Srbija, Crna Gora, JNA, uz oružanu pobunu dijela srpskog pučanstva.

Ako to Milorad Pupovac ne poštuje, kao ni ostali u njegovoj udruzi i političkoj stranci, a to pokazuju na svakom koraku i otvoreno javno izražavaju, a Milorad Pupovac je bio na spomdan Oluje i Domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza 2018. u Bačkoj Palanci, uz Aleksandra Vučića i davao mu potporu, iako on najgorim riječima osuđuje “Oluju”, a Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskom saboru i član vladajuće koalicije u Hrvatskoj, nije se ni najmanje suprotstavio Vučiću, a položio je prisegu da će uvijek štititi interese države Republike Hrvatske.

Također treba postaviti pitanje Ministarstvu uprave Republike Hrvatske kako su smjeli odobriti Statut i registrirati udrugu pod nazivom Srpsko narodno vijeće, što odmah označuje da je to nekakvo Vijeće cijelog srpskog naroda i kako se mjerodavni u tome ministarstvu nisu upitali zašto se Vijeće srpskog naroda registrira u drugoj državi Republici Hrvatskoj, zašto sjeda na njezin proračun kad već srpski narod ima svoju samostalnu i slobodnu državu Republiku Srbiju, sa glavnim gradom Beogradom i zašto uopće nekakvo Vijeće da štiti srpski narod, kad taj narod ima svoju legalnu i legitimnu vlast koja vodi brigu o njemu.

Dakle Milorad Pupovac i svi njemu slični Srbi u Republici Hrvatskoj, mogli su osnovati udrugu Nacionalno vijeće Srba u Republici Hrvatskoj, pa baš i ako su htjeli kao koordinaciono tijelo svih drugih lokalnih Vijeća srpske nacionalne manjine, kao i osnivati svoje političke stranke, koji svi pravni subjekti trebaju u prvom redu poštivati Ustav, zakone i sve temeljne vrijednosti Republike Hrvatske i vladavinu prava, bez obzira sviđa li se to njima ili ne sviđa. Ako ne žele poštivati, neka se povuku sa svih svojih javnih dužnosti, neka se odreknu državnih plaća i svih primanja iz državnog proračuna, neka privatno rade što hoće u okviru zakona i neka onda međusobno pričaju što hoće, pa makar i svoje priče o hrvatskom Domovinskom ratu!

 

Ružica Ćavar/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)