Središnja tema novoga broja je 25 godina od zločina nad Hrvatima u Uzdolu.

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

 

Prošlo je 25 godina od krvavog 14. rujna 1993. kada je uzdolsku zemlju, povjerenu nebeskoj zaštiti Sv. Ivana Krstitelja, natopila krv njegovih 41 župljana – 12 branitelja i 29 civila, a među njima i djece. U novom broju pročitajte reportažu iz ovoga kraja.

 

Dan hrvatskih mučenika dostojanstveno je obilježen, 8. rujna, u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini svečanom misom koju je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić.

U Grabovici je 9. rujna obilježena 25. godišnjica zločina nad 33 Hrvata civila, koji su 1993. počinili pripadnici Armije RBiH. Među 33 žrtve najmlađa je bila 4-godišnja Mladenka Zadro, a najstariji 87-godišnji Marko Marić.

Tijekom rujna Heribert Hölz u pratnji svoje supruge Ursule po 89. put je boravio u Bosni i Hercegovini. Ovog neumornog karitativnog djelatnika i dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine, Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije za vrijeme njegova boravka u Sarajevu zamolili smo za razgovor na temu humanitarne pomoći koju šalje u BiH više od četvrt stoljeća…

Uz suslavlje 14 svećenika, svetu misu u Modriči na blagdan Male Gospe, kada ovdašnja vjernička zajednica obilježava svoj patron, predslavio je Vinko kard. Puljić, nadbiskup metropolita vrhbosanski.

Svečano je bilo 8. rujna u Rami kada je tamošnja župa proslavila svoj drugotni patron – Malu Gospu. Uz sudjelovanje mnoštva vjernika koje je dupke ispunilo prostor oko franjevačkog samostana, svetu misu predslavio je fra Petar Klapež, gvardijan franjevačkog samostana u Sinju.

U Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu, 8. i 9. rujna održana je dvodnevna edukacija za 70-ak mladih koji će biti dio velike volonterske akcije 72 sata bez kompromisa, planirane za razdoblje 28. – 30. rujna, a koju NCM organizira već petu godinu za redom.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale zanimljive i redovite rubrike dr. fra Tomislava PervanaBrane Vrbićamons. Ive Tomaševića

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evengelizacije.

 

KT/nedjelja.ba/hr/ https://www.nedjelja.ba/hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)