Laslo Torma: Nova EU matematika 2/3 od 751 je 448 ???!!!

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

Na glasanju u EU parlamentu o izvješću europske komisije protiv Mađarske, a za čije usvajanje je potrebna dvotrećinska većina glasova EU parlamentaraca, se desilo nešto što neodoljivo podsjeća na propalo doba vladavine komunizma, kada je manipuliranje sustavom glasovanja bila uobičajena stvar. Tako je naprimjer partijski sekretar imao pravo da glasove suzdržanih pribroji glasovima ZA, ili PROTIV, ili da glasove odsutnih smatra također glasovima ZA ili PROTIV, ovisno od toga kako je to partiji u tom momentu odgovaralo ! I upravo se to desilo na glasovanju protiv Mađarske u EU parlamentu.

Naime EU parlament ima 751 zastupnika, što znači da dvije trećine predstavlja 501 zastupnika. Na ovome glasovanju protiv Mađarske bilo je nazočno 693 zastupnika, što znači da dvije trećine predstavlja 462 zastupnika. No EU parlament je izglasao tobože legitimnu podršku osudi Mađarske s 448 glasova ZA, 197 glasova PROTIV, i 48 suzdržanih glasova. No pošto ni ovako 446 glasova nije bilo dovoljno za dvotrećinsku većinu, tim glasovima je nelegitimno pribrojano i 8 glasa onih kojih nije bilo u
dvorani, pa se proglasilo da je usvojeno izvješće EU Komisije za osudu Mađarske.

Ovaj postupak je nešto čega se ni Göbbels ili Molotov ne bi postidjeli, pa je dokaz da EU ne funkcionira na demokratskim načelima, već na načelima iz na svu sreću prošlog, i zaboravljenog naci komunizma, koje su Juncker i njegovi trabanti “izvukli iz naftalina” ! Uz ovakvo funkcioniranje EU, i uz ovakve političke “elite” u Hrvatskoj, koje sluganski slijede sve naputke iz EU-a, Hrvatska ne može očekivati da joj bilo koji interesi, od političkih do gospodarskih, budu zaštićeni od nasrtaja tuđih interesa koji nisu sukladni ni u čemu s interesima Hrvatske i hrvatskog naroda ! Zar je odista sudbina Hrvatske da nakon življenja u prvoj i drugoj Jugoslaviji, sada živi u četvrtom Reichu ?!

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)