Erih Lesjak: Dijalog o Plenkovićevoj izbaciteljskoj demokraciji

0

 

 

 

Zašto predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izbacuje ljude iz stranke kao da su krumpiri?                            

  – Iz navike.                                                     

  Kako iz navike? Ta nije valjda u Bruxellesu i Europskoj uniji običaj da se neistomišljenike izbacuje iz stranke te k tome još i bez prava na obranu?                                                             

 – Nije on to vidio i naučio u Bruxellesu, nego su mu to praksa i navika još iz mladosti.

Pa ili je bio član Komunističke partije, pa je vidio i naučio da se članovi zbog osobnog mišljenja i stajališta izbacuju iz partije?                                                                                                                               

– Ne, bio je premlad za članstvo u partiji, nego se kao savjestan omladinac te i na primjeru obiteljskih uzora identificirao s autoritarnim i nedemokratskim obrascima političkog i društvenog ponašanja koje sada primjenjuje u politici izbacujući neistomišljenike iz stranke kao što je to bio običaj i praksa u nedemokratskim vremenima komunizma!                            

Pa ipak događaji pokazuju da Darko Milinović nije baš samo neistomišljenik, jer je sa svojim stranačkim prijateljima pokušao izvršiti i desant na sjedište Centralnog komiteta HDZ-a, što znači da nije počinio samo verbalni delikt. Da je desant izvršen noću, gotovo da bi to budilo asocijacije na „Noć dugih noževa“

– Da, točno da to nije bio baš postupak iz „cvijeća demokracije“, no ta i takva reakcija Darka Milinovića bila je iznuđena i na to su ga prisilili generalni sekretar i ostali članovi Centralnog komiteta HDZ-a svojim nedemokratskim postupcima kojim su opstruirali stranačke izbore u Ličko-senjskoj županiji  i doveli Darka Milinovića u neravnopravan položaj u izbornom procesu u odnosu na protukandidata, a koji je inače stranački anonimus u usporedbi s Milinovićem koji je stranački veteran i tijekom desetljeća zaslužan za osvojene mnogobrojne saborske mandate. A potom je kao u najboljim vremenima sovjetskog ideologa Mihaila Suslova tzv. Visoki časni sud koji u toj i takvoj autoritarnoj politici i praksi može biti te doista i jest samo i jedino Prijeki sud, bez saslušanja i prava na obranu zaslužnog stranačkog veterana dr. Darka Milinovića izbacio iz Partije koja se eufemistički naziva Hrvatska demokratska zajednica!        

 A zašto u predsjednika Vlade Andreja Plenkovića dominiraju narcisoidni solilokvij, birokratsko-policijski duh i imaginacija te „Syndrom Suslov“, etatistički pristup i rješenja u politici, društvu i gospodarstvu; te autoritarni, agresivni i nedemokratski postupci i ponašanje?

– Zbog slabosti, da prikrije strah, nesigurnost i lažni identitet; jer je svjestan i zna da je ideološki, politički i sociokulturni uljez i strano tijelo u HDZ-u dr. Franje Tuđmana, i da to nije samo u HDZ-u nego i u hrvatskome narodu!

                                                                                                                   

  Erih Lesjak/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara