Bošnjaci koji istinski vole BiH prepustit će sugrađanima Hrvatima da izaberu svog člana Predsjedništva

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

 

Bošnjaci na predstojećim izborima, zahvaljujući, po svemu neustavnom Izbornom zakonu, prema kojem je Federacija BiH jedna izborna jedinica za izbor i hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva mogu, zbog toga što su tri i pol puta brojniji od Hrvata, po treći put preglasati ih i izabrati oba člana Predsjedništva BiH.

 

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Sudeći po istraživanjima javnog mjenja, koje je proveo Centar za politološka istraživanja Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru ogromna većina Hrvata u BiH, njih čak 67,4% želi da ih u najvišem državnom vrhu i u sljedećem mandatu predstavlja Dragan Čović, dok bi za Željka Komšića glasovalo zanemarivih 1,2 posto građana hrvatske nacionalnosti.

Bošnjaci koji vole Bosnu i Hercegovinu, kao državu triju naroda, poštovat će izbor svojih susjeda Hrvata i prepusti im da sami izaberu tko će ih predstavljati u državnom vrhu, neovisno o tomu sviđa li im se ili ne njihov izbor. Time će iskazati istinski patriotizam i želju za očuvanjem BiH.

Suprotno tomu nametanje svoje političke volje drugim narodima ne samo da je nepatriotski, već i čin neprijateljstva prema Hrvatima, ali i prijezira prema Bosni i Hercegovini, kao domovini, po ustavu, triju suverenih i ravnopravnih naroda Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Na ovu činjenicu birače bi trebali upozoriti vodeći bošnjački političari i intelektualci. Ranijih godina i među jednima i drugima bilo je onih, istina rijetkih, koji su govorili kako majorizacija Hrvata, Bošnjacima ne može donijeti ništa dobro. No uoči ovih izbora takvi bošnjački glasovi s javne scene su jednosatvno iščezli.

Zalaganje za “građansku i multietničku BiH” što je nonsen jer jedno drugo isključuje, sotoniziranje i stigmatiziranje autentičnih hrvatskih i srpskih predstavnika kao “agresora”, “djelitelja” i “rušitelja BiH”, postala je dogma bošnjačke politike. Zagovaranje dijaloga i suradnju s političkim predstavnicima Hrvata (i Srba), kao modela očuvanje BiH, koja je moguća samo kao višenacionalno, pluralno društvo, na bošnjačkoj političkoj sceni tretira se kao čin “izdaje države” i Bošnjaka, dok se majorizacija posebice Hrvata smatra patriotskim činom obrane BiH.

Kako nitko od Bošnjaka ne želi biti izdajnikom države i naroda jasno je zbog čega više nema onih koji se protive majorizaciji Hrvata. S takvim unisonim političkim diskursom Bosni i Hercegovini ne daju pono izgleda za preživljavanje i vode je putem kojim je Milošević vodio Jugoslaviju- u ambis.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)