Zlatko Dalić poručio FIFA-i: “Luka Modrić je zaslužio nagradu za najboljeg igrača svijeta!”

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

 

Iako su nogometnu reprezentaciju Hrvatske napustili Vedran Ćorluka, Danijel Subašić i Mario Mandžukić osmijeh na lica navijačima je vratio izbornik Zlatko Dalić koji će ostati za kormilom Vatrenih. Znalo je se to i prije, a danas je HNS to i službeno potvrdio.

 

Hrvatski izbornik je i jedan od kandidata za FIFA-inu nagradu Trenera godine, a povodom toga dao je i intervju za krovnu svjetsku nogometnu organizaciju.

“I dalje vlada taj osjećaj kao da sanjamo. Kad smo se vratili u Zagrebu nas je dočekalo više od pola milijuna ljudi . Taj dan nitko od nas neće zaboraviti. Bilo je to nevjerojatno ljeto za nas”, počeo je Dalić pa nastavio:

“Vjerojatno će nam trebati još nekoliko godina da shvatimo što smo uspjeli napraviti. Samo Njemačka i Francuska imaju više medalja od nas na Mundijalima u zadnjih 20 godina! Nemaju ni Brazil, Argentina, Italija ni Španjolska!”

Hoćete li osvojiti Fifinu nagradu za najboljeg trenera?

“Najvažnije pobjede su protiv Nigerije, Islanda, Argentine, Danske, Rusije i Engleske pa onda svaka individualna nagrada nije važna kao srebrna medalja koju smo osvojili kao momčad. Osvojio to ili ne, ovo ljeto mi je najbolji sportski period u životu.”

Zaslužuje li Luka Modrić nagradu za najboljeg nogometaša svijeta?

“Nema dileme o tome je li Luka zaslužio nagradu. Već dugi niz godina je on ključan igrač Reala, ali teško je bilo kome osvajati individualne nagrade pored Lionela Messija i Cristiana Ronalda . Ipak, Luka je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva i ključan igrač Reala u Ligi prvaka i zaslužuje postati najbolji. Što je mogao više od toga učiniti? Pa on je idealan nasljednik Ronalda i Messija. Ponizan je, veliki radnik i uvijek daje sve od sebe. Ne vidim niti jednog igrača koji je zaslužio tu nagradu više od njega i siguran sam da svijet nogometa to vidi.”

Razlike između vođenja kluba i reprezentacije?

“Drugačije je voditi reprezentaciju od kluba. Trudim se biti trener igračima i želim imati dobar odnos s igračima, da vlada međusobno povjerenje. Uvijek sam iskren do kraja i nastojim biti jasan u svojim idejama i planovima.”

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori