Poziv na molitveni susret na Macelju 23. kolovoza

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

Molitveni susret povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima

Povodom 23. kolovoza – Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima XX. stoljeća – udruga Macelj 1945. poziva i ove godine na zajednički Molitveni susret pri najvećoj grobnici u Republici Hrvatskoj, koja se nalazi na Macelju uz Crkvu Muke Isusove. U njoj su pokopana tijela 1.163 žrtve ubijene na prostorima Maceljske šume, nakon završetaka II. svjetskog rata. Njih su ubili Titovi partizani.

Okupljanje će biti u četvrtak 23. kolovoza 2018. godine u 11 sati kod Crkve Muke Isusove na Macelju, i počet će paljenjem svijeće, polaganjem cvijeta i molitvom za mučenike Maceljske šume, mučenike Hrvatskog Križnog puta 1945. koji se nastavio s tog mjesta putem bezbrojnih jama diljem bivše države.

Tamo su su ubijani naši očevi, djedovi i pradjedovi. Sjetiti ćemo se i svih naših poginulih junaka hrvatskog Domovinskog rata 1991.-1995. godine, čiji su životi, položeni na Oltar Domovine, zalog su naše slobodne i vječne Hrvatske Domovine.

Poštovani prijatelji, Hrvatice i Hrvati, gospođe i gospodo,

u privitcima ove poruke šaljem vam:
1. Tekst o 23. kolovozu – Danu sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima XX. stoljeća, koji se obilježava i u Republici Hrvatskoj.

2. Pozivnicu za Molitveni susret koji ćemo imati na Macelju uz najveću grobnicu žrtava zločinačkog komunizma u Republici Hrvatskoj, u kojoj su pokopani posmrtni ostatci 1163 žrtve iskopane iz do sada istraženih jama Maceljske šume, koje su pobili Titovi partizani nakon završetka II. svjetskog rata.

Molitveni susret na Macelju – četvrtak, 23. kolovoza 2018. godine u 11:00 sati.
Ivan Jaklin, glasnogovornik Udruge MACELJ 1945.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)