JOSIP ZA ANDIJA:U ponedjeljak u Širokom Brijegu humanitarna izložba Josipa Sopte

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 4 sec

 

Samouki umjetnik Josip Sopta, poznatiji kao Joško, u ponedjeljak će održati humanitarnu izložbu likovnih djela u Širokom Brijegu.

 

Izložba će biti prodajnog karaktera, a sredstva prikupljena prodajom Joškovih crteža bit će donirana teško oboljelom 12-godišnjem Andiju Milasu iz Mostara.

Izložba će biti otvorena u 21:00 sat (ponedjeljak, 13. kolovoza) u Caffeu Mack u Širokom Brijegu (preko puta Doma zdravlja), a goste će pozdraviti i izložbu otvoriti Vladimir Mikulić Vava.

Kako je javljeno za portal Jabuka.tv, u glazbenom dijelu programa nastupit će širokobriješka glazbenica Lucija Zovko, a na izložbu će doći i proslavljeni hrvatski košarkaš Zoran Planinić, inače Joškov dobar prijatelj.

Joško Sopta 2006. godine imao je teški moždani udar i otada živi kao 100-postotni invalid. Iako ruku može micati svega nekoliko centimetara, prije godinu dana utjehu je pronašao u crtanju, a na izložbi u ponedjeljak javnosti će pokazati i ponuditi djela stvorena u tom periodu.

Andi Milas teško je oboljeli dvanaestogodišnji dječak iz Mostara, koji zbog oboljenja nije u mogućnosti hodati, govoriti, normalno živjeti i raditi sve ono što rade njegovi vršnjaci. Obolio je sa šest mjeseci i njegova majka Sanja Milas do danas ga njeguje i bori se za njegov život, a potrebna mu je 24-satna njega.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.