10. MEDALJA S VELIKIH NATJECANJA Perković se oglasila nakon povijesnog uspjeha, evo kome je posvetila peto europsko zlato

Vrijeme:2 min, 41 sec

 

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju hicem od 67,62 metara, te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, s pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini!

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59,09 metara, pa 59,97 metara. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju stigao ona pravi – njezin je hitac odletio na 67,62 metara i time je Sandra Perković osigurala još jedno zlato.

‘Čini mi se da sam sve naslove osvojila na isti, stresan način, s puno drame. Da, četiri zlata prije ovoga osvojila sam na sličan način, pa šteta bi bila da nisam zakomplicirala maksimalno. Kakvo god natjecanje bilo, uspjela sam ga završiti kako je trebalo’, kazala je nakon nove veličanstvene pobjede Sandra i nastavila:

‘Samo na EP 2014. u Zürichu nije bilo drame. Mislim da će mi na sljedećem EP biti puno lakše, jer sam sada ušla u povijest. U jednom trenutku sam pomislila kako li se sad osjeća moja mama pored televizora. Nakon što sam osvojila zlato pogledam na tribinu, a tamo ona. Moja mama. Svi oko mene su znali da je došla. Baš me ugodno iznenadila i večeras je bila ovdje na stadionu u publici.’

No, majka i dalje teško proživljava njezine nastupe, bilo uživo ili ispred televizora.

‘Kaže da neće više ni na jedno natjecanje…’, kaže peterostruka europska prvakinja Sandra Perković.

Otkrila je Sandra i dramu koja se događala na ovom EP-u te što joj je trener rekao nakon katastrofalnog otvaranja u prve četiri finalne serije.

‘Pun toga mi se izdogađalo ovih dana. Od neke sitne ozlijede do uboda ose, do povišene temperature…Ali, bilo je tu i malo pritiska osvajanje te povijesne zlatne medalje’, kazala je presretna Sandra i nastavila:

‘Opet, mislila sam da će sve proći bez problema. Obično se onda dogodi suprotno. Vrtim, udaram u mrežu, počne se javljati neka nervoza… Imala sam neku negativnu atmosferu i pokušala sam se izdići iz toga. Nije mi uopće bila bitna daljina već da disk izađe van. Kad sam se uozbiljila, opet u mrežu… Nisam vjerovala kad sam pogledala semafor poslije četvrte serije gdje stoji da mi je najbolji rezultat ispod 60 metara. A toliko sam bacala prije sedam, osam godina… Onda mi je trener Edis rekao da u petoj seriji ‘roknem’ pa što bude. I bilo je. Istina, taj disk toliko je bez veze izašao van. Ali čim sam vidjela da je letio preko 65 znala sam da to ne može nitko stići.’

https://www.facebook.com/EuropeanAthletics/videos/10156455063591181/

 

Za kraj je ostavila posvetu, evo kome je otišla ova peta uzastopna – povijesna – zlatna medalja s Europskih prvenstava.

‘Ovo je prva medalja koju ne posvećujem nikome već samoj sebi jer je ovo moja deseta medalja s velikih natjecanja, devet zlata i jedno srebro iz Pekinga. Give me five!’, zaključila je nasmiješena Sandra Perković. Nedodirljiva je već godinama, prave konkurencije nema, a sada je ušla i u povijest svjetske atletike.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori