ALARMANTNO/Radikalni islamisti prijete smrću visokim dužnosnicima pravosuđa u BiH

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

 

“Ako neko smatra da Ružicu Jukić treba ubiti, neka je ubiju – jednom se umire, ali se časno umire”, poručila je Jukićeva.

 

Nepoznata osoba uputila je prijeteće SMS poruke nositeljima najviših dužnosti pravosudnih institucija BiH.

Prijem prijeteće poruke Srni su potvrdili predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, predsjednik Visokog sudskog tužiteljskog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija, vršitelj dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Ružica Jukić, a poruku je, prema njenim riječima, primila i potpredsjednik VSTS-a Jadranka Lokmić Misirača, te tužitelj ovog tužiteljstva Dijana Kajmaković.

“Prijetnje su uputili nekakvi islamski radikalni krugovi koji prijete sabljama i osuđuju na smrt. Ja sam odmah na tu poruku odgovorila. Ja se ne plašim tih kukavica, to je neki plaćenik koji očigledno dobiva novac za prijeteće sadržaje, ali uskoro će takvi ljudi biti uhićeni”, istakla je Jukićeva u izjavi Srni.

Ona je naglasila da je ovo pokušaj zastrašivanja pravosuđa, ali da nju ne može nikada nitko uplašiti, te dodala da će raditi onako kako je do sada radila svoj posao – “veoma korektno i da nije naštetila ni jednom narodu u BiH”.

“Ako neko smatra da Ružicu Jukić treba ubiti, neka je ubiju – jednom se umire, ali se časno umire”, poručila je Jukićeva.

Debevec je rekao da su ovakve prijetnje postale svakodnevnica, da se upućuju po “diktatu nekih političkih grupacija”, te da te prijetnje ne mogu utjecati na njegov profesionalni rad.

Tegeltija je rekao da je prijeteća poruka upućena ne samo njemu, već i njegovoj obitelji, te da se na osnovu sadržaja poruke može pretpostaviti da iza nje stoje neki “radikalni islamistički krugovi”.

Sugovornici Srne su rekli da su o ovim porukama upoznati nadležni organi koji, kako su naveli, poduzimaju odgovarajuće mjere, kako bi bila pronađena osoba koja je uputila prijeteće poruke.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori