Vučić Netanijahuu: Srbije je uvrijeđena sudjelovanjem Izraela u proslavi “Oluje”

Vrijeme:58 sec

 

Srbija odmah reagirala na približavanje Hrvatske i Izraela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom s izraelskom premijerom Benjaminom Netanijahuom i tom prilikom ga pozvao u posjet Srbiji, izvijestio je Tanjug.

“Netanjahu je prihvatio Vučićev poziv, kako bi nastavili s unapređivanjem političkog dijaloga, ekonomsku suradnju i kulturne veze Srbije i Izraela,Hrvatska - Izrael čime bi osnažili i međusobno razumijevanje i povjerenje”, ističe se u priopćenju predsjednikove Službe za suradnju s medijima.

Predsjednik Vučić je rekao premijeru Netanjahuu da je Srbija uvrijeđena sudjelovanjem zrakoplova i pilota izraelskog ratnog zrakoplovstva u tzv. proslavi operacije “Oluja” u Kninu, ali da je spremna raditi na jačanju suradnje s Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i židovskog naroda.

“Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa s Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsjednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodijeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države”, naglasio je predsjednik Vučić.

“Dvojica sugovornika su se suglasili da postoje velike mogućnosti za suradnju dviju država u poljoprivredi, kao i u informacijskim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim područjima”, ističe se u priopćenju, a prenosi Tanjug.

 

HKV/https://www.hkv.hr /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)