NIJE REKAO ISTINU Crnogorska vlada odgovorila na Vučićeve optužbe: ´Premijer Marković ništa mu nije obećao´

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

Vlada Crne Gore demantirala je da je crnogorski premijer Duško Marković u Beogradu obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije prije važnih datuma, kako je to rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije u utorak.

Podsjetimo, Vučić je, komentirajući prisustvo vojnog izaslanika Crne Gore u RH pukovnika Ivana Mašulovića na proslavi Dana pobjede u Kninu, rekao kako je s Crnom Gorom htio imati najbolje moguće odnose.

“Premijer Duško Marković u Beogradu je rekao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije i da će se konzultirati sa Srbijom uoči važnih datuma. Hvala vam prijatelji na tome kako vodite računa o Srbiji, srpskom narodu i našim interesima”, rekao je Vučić na presici u Beogradu na kojoj je izrekao nove skandalozne tvrdnje.

Iz Vlade Crne Gore priopćili su da premijer Marković nije u tom kontekstu ništa obećao Vučiću, već je govorio o unaprjeđenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori, citiraju RTCG mediji u Srbiji, prenosi direktno.hr.

“Crna Gora i ova Vlada bit će snažno posvećena, ne samo očuvanju i unaprjeđenju položaja srpske zajednice, nego pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primjedbe koje dolaze iz srpske zajednice.

Predsjedniče, želimo da o tim pitanjima razgovaramo s vama i s vašom Vladom. Za taj dijalog nam nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo koje stranke.

Želim vas uvjeriti da je srpski jezik ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i potičemo poziciju srpske zajednice, ali ako postoje problemi, a vjerujem da postoje ako postoji više prostora, spremni smo da zajedno s vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog ukupnog interesa”, navela je crnogorska Vlada u priopćenju.

Podsjetimo, Ministarstvo obrane Crne Gore već je reagiralo na optužbe iz Srbije, poručivši im da više nikad neće biti tuđe bitke.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)