Vlč. Robert Farkaš, brodski župnik: Gosp. Patrijarše, kako možete kao episkop LAGATI?

Vrijeme:3 min, 15 sec

 

Piše vlč. Robert Farkaš, brodski župnik.

Nekoliko pitanja svetosavskom patrijarhu Irineju:

1. Gosp. Patrijarše, kako možete kao episkop LAGATI????

2. Jeste li zaboravili da su Srbi PRVI protjerali i poubijali Hrvate na području tzv. Srpske Krajine i da je Oluja samo odgovor na silna zlostavljanja Hrvata od strane pobunjenih i od Srbije naoružanih Srba?

3. Od čijih ruku su postradali Hrvati u svim okupiranim dijelovima RH, od sjevera do juga? I to par godina prije nego se dogodila Oluja?

4. Kako vas nije sramota prozivati Katoličku Crkvu za mržnju i ubijanje kad je dobro poznato što je govorio kard. Kuharić tijekom rata. NI JEDAN SRPSKI EPISKOP NIJE TAKO GOVORIO!!!! Gledao sam snimak episkopa bihaćkog koji blagoslivlja srpske vojnike i šalje ih u borbu protiv neprijatelja.

5. Kako vas nije sramota ni jednom riječju ne spomenuti hrvatske žrtve ubijene od srpske ruke u tzv. Krajini????

6. Kako ne znate da je Srbija pobunjivala i naoružavala Srbe u Hrvatskoj da se pobune protiv Hrvatske?

7. Vi govorite o ljubavi prema neprijateljima??? Vaši sunarodnjaci pobili su tisuće ljudi, opljačkali i popalili desetke sela po Slavoniji, Baranji i Zapadnom Srijemu. Episkop daljski govorio je o Vukovaru kao glavnom gradu “prisajedinjenih srpskih zemalja”. I vi ćete govoriti o nepravdi od strane “hrišćanske braće”????

8. Gosp. Patrijarše, tko je srušio crkve u Ilači, Tovarniku, Lovasu, Sotinu, Vukovaru, Starim Jankovcima, Slakovcima, Berku, Vinkovcima, Jarmini, Antunovcu, Ernestinovu, Sarvašu, Aljmašu, Dalju, Nuštru, LIpovcu, Bapskoj, Tordincima…? Hoćete još??? Hoćete da nabrajam crkve po zapadnoj Slavoniji (npr. Voćin)? Hoćete da nabrajam crkve po Baranji? Hoćete da nabrajam crkave po Kordunu, Banovini, Lici, zadarskom zaleđu, gosp. Patrijarše?

9. Govorite o pravoslavnim hrišćanima. 2/3 njih nikad u crkvu nije ušlo, a i pitanje je koliko njih je uopće kršteno jer je poznato da Srbi baš nisu trčali u crkvu. Krstili ste nakon 1991. godine pune autobuse ljudi diljem Srbije bez ikakve pouke i vjeronauka!!! O kakvim vi pravoslavnim vjernicima govorite kad je masa vašeg naroda do 1991. bila nekrštena, nekrizmana i nevjenčana, pogotovo u Hrvatskoj? Pa treba to već jednom javno reći!

10. Zašto ste osnivali parohije po mjestima koja su uvijek bila katolička i gdje pravoslavne crkve nikad nije bilo? Jer ste protjerali Hrvate i posrbili okupirana sela! Nekim hrvatskim selima ste i imena mijenjali i to ste vi kao Crkva ozakonili u svojim dokumentima! U Lovasu (gdje NIKAD pravoslavne crkve nije bilo!) ste izgradili crkvu na srušenim hrvatskim kućama! Odjednom je osvanula, nakon par stotina godina, i eparhija Osječko-poljska i baranjska! Zašto? Zato jer ste protjerali Hrvate i naselili Srbe u hrvatska sela! Eto, zato! Trebala vam je nova eparhija za nove “srpske zemlje”.

11. Sramota je da se svojim načinom govora pridružujete Mirloradu Dodiku čiji su sunarodnjaci očistili tzv. Republiku Srpsku od Hrvata, čitava sela su iseljena, gradovi ispražnjeni od Hrvata, biskupije Vrhobosanska i Banjalučka “očišćene” od katolika, župe danas prazne. GDJE SU TO HRVATI NAPRAVILI U SRBIJI? GDJE??? SRAM VAS BILO PATRIJARŠE. LAŽETE!!!

12. Smatrate li da je laž način kako treba govoriti nasljednik apostola, kako se vi nazivate (a u što ja više ne vjerujem!!!).

13. Danas Srbi imaju sva prava u Hrvatskoj (svoje škole, vrtiće, kulturne ustanove, novine /koje vrijađaju Hrvatsku i Hrvate/, zastupnike u Saboru /i Vlasti/, dvojezične natpise u mnogim dijelovima Hrvatske (osim u Vukovaru, što je i razumljivo s obzirom što su Srbi učinli Vukovaru!). Što imaju Hrvati u Srbiji od gore navednih stvari??? Jednog hrvatskog zastupnika u Parlamentu! Što mislite o tome, Patrijarše?

14. Je li država Srbija obnavljala porušene katoličke crkve po Srijemu kao što je država Hrvatska obnavljala pravoslavne crkve diljem zemlje? Eno se srpska crkva (sagrađena hrvatskim novcem) diči usred Vinkovaca, a što je sa katoličkom crkvom u Kukujevcima, Šidu, Gibarcu i drugim mjestima u srpskom dijelu Srijema? Znate što? Obnavlja ih Katolička Crkva i hrvatski katolički narod vlastitim sredstvima! Što kažete na to, Patrijarše?

SRAMITE SE SVETOSAVSKI PATRIJARŠE!

 

vlč. Robert Farkaš, brodski župnik/ /Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)