INICIJATIVA HRVATSKIH BRANITELJA: “PELJEŠKI MOST NAZVATI PO POKOJNOM GENERALU SLOBODANA PRALJKU”

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

 

Hrvatska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata obratila se predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović i Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Hrvatske, sa zahtjevom da budući Pelješki most nosi ime generala Slobodana Praljka.

 

Prema mišljenju hrvatskih veterana “to je najmanje što Hrvatska može učiniti za čovjeka, heroja i domoljuba koji je naočigled cijelog svijeta spasio čast i obraz Hrvatske i Hrvata.

Malo je takvih zapovjednika bilo, mogli bi se na nokte jedne ruke prebrojati”, piše u ovom saopćenju.U njemu se podsjeća da su “generalu Praljaku od mostova bili bitniji samo branitelji, jer, kako je govorio, važniji mu je nokat njegovog vojnika od bilo koje građevine na svijetu,  pa i Starog mosta u Mostaru”.

Ljubo Ćesić- Rojs, predsjednik Udruge Branitelja- Graditelja kazao je da kao što je Pelješki most simbol povezivanja kopnene sa morskom Hrvatskom, tako su on i general Slobodan Praljak simboli povezivanja kopnene Hrvatske sa kopnenom Hrvatskom Republikom Herceg- Bosnom.

“Dok se ovih dana obilježava obljetnica izgradnje Starog mosta u Mostaru, niko se nije sjetio da upita bi li toga mosta bilo da nije bilo Slobodana Praljka i njegove ratne vizije”, podsjeća general Rojs i poručuje: “Ko je skočio, skočio je, izroniće Praljak za one što ga ne vole.”

Udruga ratnih veterana HVO Mostara predlaže da budući Pelješki most, odnosno Most Slobodana Praljka bude okupljalište skakača u vodu, ovisnika o ekstremnim, adrenalinskim sportovima.

Veterani domovinskog rata Pelješca i Dubrovnika predlažu da se na Praljkovom mostu ubuuće okupljaju i ljubitelji dobre kapljice.

 

Mišo/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)