Godišnjica masakra hrvatskih policajaca u Dalju

Vrijeme:58 sec

 

Prošlo je 27 godina od masakra 20 policajaca Policijske postaje Dalj, Policijske uprave Osječko-baranjske, 15 pripadnika ZNG-a i četiri pripadnika Civilne zaštite. Na današnji dan 1991. godine u ranim jutarnjim satima srpski pobunjenici su uz pomoć JNA napali policajce, gardiste i pripadnike civilne zaštite koji su se nalazili u zgradi policije, tražeći njihovu predaju.

Ispred Policijske postaje u Dalju položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Na svečanosti je sudjelovao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

-Zadužili su nas i obvezali zauvijek iskazivati počast herojstvu koje je zapečatilo hrvatsku slobodu dok se s poštovanjem i ponosom sjećamo njihove žrtve, a s jednako snažnom odvažnošću, zbog onih koji su ostali, moramo grabiti naprijed – istaknuo je ministar Božinović u svom govoru.

Nazočnima se obratila i Irena Petrijevčanin Vuksanović, izaslanica predsjednice Republike.

-Neka im je vječna slava i hvala, a na nama odgovornost da učinimo sve što možemo da našu zemlju iz dana u dan činimo boljom za život. Imamo volje i motiva i vjerujmo da možemo. Hvala svima. Neka im je vječna slava i hvala – rekla je izaslanica predsjednice Irena Petrijevčanin Vuksanović.

 

M.B./HR svijet.net/http://hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori