‘Ugledni/povlašteni’ i neugledni/progonjeni građani Hrvatske

Vrijeme:14 min, 34 sec

 

Vrijeme je da se u Hrvatskoj pozabavimo moralom i raspravimo tko su “ugledni”, a tko progonjeni građani Hrvatske.

Vrijeme je utvrditi zašto ljubav prema Hrvatskoj svakom Hrvatu, bio on znanstvenik, sportaš ili pjevač, zauvijek zatvara sva vrata, a zašto se, s druge strane, najbestijalnija mržnja prema svemu hrvatskom uredno nagrađuje napretkom u karijeri, medijskom pažnjom koja takve lansira u vrh iako osim mržnje imaju vrlo oskudne talente ili ih nemaju uopće?

Na ovaj tekst potakao me članak na portalu Jutarnjeg lista u kojem izvijesna “ugrožena” glumica lamentira o Marku Perkoviću Thompsonu za kojega tvrdi da je slabo darovit, nije autentičan, ali radi dobar posao.

https://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-tv/glumica-koju-su-izvrijedali-thompsonovi-fanovi-zivim-za-dan-kad-ce-ljudi-na-poziciji-shvatiti-da-je-u-nasoj-drzavi-sve-nasadeno-krivo-od-starta/7666173/

Za hrvatski narod koji ga većinom sluša tvrdi da je nepismen, needuciran, generira ogromnu količinu mržnje i agresije… i za sve to nudi kao dokaz sljedeće – “pogledajte samo kako izgledaju sva ta mjesta u Slavoniji i Lici, ja sam sve to prošla gostujući s predstavama. Tužno je, pretužno.”

Dokazivati da je hrvatski narod zao jer nije bogat ili se još nije oporavio od rata iz kojeg smo izašli sa trećinom od okupatora spaljene zemlje logički je pogrešno, laički bi se reklo – glupavo do bola, uz to što su riječi kojima ona opisuje hrvatski narod šovinizam, čak puno strašnije od šovinizma, koji je opet najgora vrsta nacizma.

Nebitna je ova glumica kojoj ja, iskreno, ne znam ni ime niti ću se potruditi upamtiti, ali je dobar primjer, jer ne zaboravimo – nitko nije toliko loš da ne može poslužiti kao dobar primjer.

Bitno je i to da je navodno tužila policiji sve koji su je kao uvrijedili. Ne zaboravite – ne računa se kad ona vrijeđa. Također prijeti tužbama svima koji će joj i u budućnosti oponirati, ona to izgovara – vrijeđati. Usput izjavljuje ovo:

“Nećemo biti vojska poslušnica, ušutkati nas nećete niti ćemo dopustiti da našu državu gradite na temeljima kao što su cenzura, mržnja, bijes i agresija. To nisu naše vrijednosti.”

Dakle ona je veliki borac protiv cenzure, kad je ona u pitanju, naravno, inače sve ostale bu tužila, ne? Usput se podlo poziva i na Istanbuljaču i jamra o ugroženosti nje i nekih curica, kojih curica ne može se iz teksta shvatiti? Ljude naziva australopitekusima sa bananom, koji žive na drvetu, ali to ne smatra vrijeđanjem, jer se moralno i kulturno ponašanje ne podrazumijeva kad su “oni” u pitanju.

No dobro, nije ona tema, osim kao dobar primjer “njih” koji prozivaju (vrijeđaju) Marka i sve koji slušaju Marka.

I tu dolazimo do “uglednih” i prognjanih, a tko je ugledan (čitaj – povlašten) ili neugledan (čitaj – zabranjen, proganjan) odlučuju “oni”. “Oni” uredno imaju nešto protiv nacionalne hrvatske osviještenosti i redovito najcrnje mišljenje o svakom tko ljubi domovinu Hrvatsku.

Marka Perkovića Thompsona bestijalno proganjaju tvrdeći da je fašist i da nema pravo na život i rad u Hrvatskoj. Pojasnimo, oduzimati nekomu pravo na rad znači oduzimati mu pravo na život!

Što je Markov grijeh?

Davno prije na Markovim koncertima sporadično se znao pojaviti netko sa ustaškom ikonografijom, navodno je pjevao i neke neprimjerene pjesme, one od kojih je neke pjevao i Peđa Grbin, čini mi se, a i još neki levičarski pravednici, no njima se to ne uzima za neki veliki grijeh. Ljudi smo, griješimo, mniju oni, no to ne važi za Marka? Zašto? Zato što Marko iskreno voli Hrvatsku i ne mijenja kaput preko noći i vjeru za večeru, niti zamjenjuje šahovnicu zvijezdom, a onda kokardom, kako to uredno rade “oni”. Uz to je Marko, na užas smrtnih neprijatelja Hrvatske i Hrvata, onaj koji ujedinjuje i izražava onaj ratnički i jedinstveni hrvatski duh od kojeg strepe svi koji našu domovinu Hrvatsku žele pretvoriti u Jugovnoslaviju ili veliku Srbiju, a hrvatsko ime zatrti. Ono što najviše mrze kod Marka je to što uz njegove pjesme čovjek ne može ne osjetiti ljubav prema Lijepoj Našoj, a to izaziva kod neprijatelja iskonsku mržnju i zato Marka zvijerski progone.

I tako je Marko za neprijatelje Hrvatske definitivno negativna pojava i neugledan građanin Hrvatske kojemu uskraćuju pravo na rad i život na svakom koraku, gdje mogu i gdje su na vlasti neprijatelji hrvatske Hrvatske ili bijedne kukavice koje se boje jugonacističke i velikosrpske nacističke kamarile koja vlada medijskim prostorom.

A tko su, po njima, oni ugledni i vrijedni poštovanja?

Ugledan je primjerice Sandi Blagonić koji na Facebooku napisa:

“Navijam – ne gledajući – jedino kad igra Hrvatska. Za njezine protivnike. Malo me što u životu rastužuje kao pogled na razdragano sretne Hrvate. Njihova sreća u kombinaciji s dezenom stolnjaka u lošijim birtijama u hrvatskim vukojebinama u meni izaziva mizantropsku, egzistencijalnu mučinu”.

Sandi Blagonić je dakle ugledan građanin i član HAZU, a šovinistički nastup koji je inače opisan Kaznenim zakonom, članak 325, Javno poticanje na nasilje i mržnju, ne odnosi se na njega jer šovinizam usmjeren na hrvatski narod u Hrvatskoj, kao i u široj okolici, ne smatra se kaznenim djelom jer se neslužbeno hrvatski narod smatra nižom vrstom koja nema ljudska prava. No da je napisao nešto ovakvo primjerice o Srbima karijera bi mu taj čas završila, uz kaznenu prijavu. Nisam vidovit, ali znam da mu karijera sad ide naglo naprijed i možemo ga uskoro očekivati i u Saboru, to je već postalo pravilo.

Prema medijima danas je neugledan primjerice i Milijan Brkić jer je hrvatski branitelj, a da bude bolje usudio se izreći “U Hrvatskoj će vladati Hrvatice i Hrvati, a ne Pupovac”, danas svi znamo da Hrvatice i Hrvati nemaju pravo vladati Hrvatskom i da Pupovac mora vladati te je od tada Milijan Brkić uredno na nišanu indexa (i ostalih žutih i smeđih portala) koji je usput ovu izjavu opisao kao opasnu. Po koga opasnu i po kojem je to zakonu zabranjeno Hrvaticama i Hrvatima vladati Hrvatskom? Smiju li Srpkinje i Srbijanci vladati Srbijom? Smiju li Amerikanke i Amerikanci vladati Amerikom? U kojoj to još državi svijeta većinski i domicilni narod ne smije vladati? A što s onom “Naše je prirodno pravo da budemo u svim nadzornim odborima i upravama javnih poduzeća.” Pritom “ugledni” misli na pravo prema etničkoj pripadnosti. Znači oni imaju pravo vladati kao manjina, mi nemamo kao većina? Što je to nego nacizam?

Kad smo kod indexa, index je također iz plejade “uglednih”, vlasnik indexa inače osuđen zbog privrednog kriminala razapinjao je preko svog portala Miju Crnoju zbog nekakve adrese u nekakvoj baraci, ispostavilo se da tu nema nikakvog kaznenog djela no Crnoja je uništen i odstranjen iz politike, on je neugledan, osuđeni Matija Babić je “ugledan”.

Tomislav Karamarko također je danas neugledan jer mu je supruga radila u tvrtci povezanoj sa MOL-om, no prestala je raditi godinu dana prije nego je Karamarko dobio izbore, ali su “ugledni” žuti i smeđi portali i pojedinci (kao i ono što se bavi sukobom interesa) zaključili da pomoću vremenskog stroja ona može unatrag utjecati na odluke nekoliko godina kasnije i da se tu radi o sukobu interesa.

Ali zato nije bilo nikakvog sukoba interesa kad je Milanović presudio u slučaju Ljubljanske banke iako je njegova obitelj (njegova obitelj – kužite?) podigla u istoj banci prije toga kredit od nekakvih 3 milijuna novaca. “Ugledni” Saborski odbor za sukob interesa tu nije našao nikakav sukob interesa, dok je Karamarko kažnjen i prognan jer mu je supruga davno prije radila u tvrtci povezanoj s Mol-om, kužite? Ne? Ni ja!

Naravno, Milanović je bio “ugledan” sve do trenutka kad je izjavio da je Srbija šaka jada, a onda je postao neugledan. Jer nije isto kad mu bivši kolega iz stranke, Stazić, izjavi da “posao nije završen 45.” aludirajući na to da je pola milijuna do milijun pobijenih Hrvata malo i da je trebalo pobiti više. Koja je razlika između ove dvije izjave, osim što je Milanovićeva benigna i može se tretirati u najgorem slučaju kao uvreda, dok je Stazićeva opisana međunarodnim zakonima pod “Zločin protiv čovječnosti” Razlika je kojem se narodu obraćaš, Srbe ili Srbiju ne smiješ uvrijediti, a da ne odleti glava, dok Hrvate možeš opisati kao one koje je trebalo riješiti zauvijek, još većim holokaustom. Stazić je “ugledan”, Milanović više nije.

Tko je još ugledan građanin? Stanimirović, onaj što je izjavio kad su njegovi odveli i poklali nekoliko stotina ranjenika, sestara i doktora iz bolnice u Vukovaru “Napokon je očišćeno poslednje ustaško uporište”. Stanimirović je koliko se sjećam bio načelnik saniteta okupatorske i agresorske vojske, a kao takav odgovoran za sve ranjenike, kako je završilo znamo. Stanimirović je bio kao “ugledni” građanin član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Za “LJUDSKA PRAVA”, shvaćate? Stanimirović je bio i Saborski zastupnik, jer je “ugledan” i besprijekoran, nije on kao Marko Perković Thompson koji se borio na “krivoj strani” pa je danas proganjan.

A tko su neugledni/progonjeni građani Hrvatske? Karolina Vidović Krišto čim iznese neku istinu automatski je progone na razne perfidne i manje perfidne načine, doslovno je sinkronizirano uništavaju na svakom koraku. Marka Juriča brutalno prognaše, a samo usporedite karijere i djela Karoline Vidović Krišto i Marka Juriča u odnosu na ovoga gore pa prosudite kakva je to vrsta pravde da se njima oduzima kruh i budućnost (kao i njihovoj djeci) dok je Stanimirovićev put posut zvezdicama sve do Sabora. Kakva je to pravda u ovoj našoj prelijepoj državi koju smo jedva obranili od okupatora i agresora? Jesmo li? Retardirana je to, a ne slijepa pravda.

“Ugledan” je i Dejan Jović, onaj što tvrdi da Hrvatska nije imala legalan referendum o samostalnosti pa prema tomu Hrvatska nije ni legalna država, a usput se raspisao i o tom kako je volja Hrvata da imaju svoju državu mit. On predaje i na Vojnom učilištu našoj vojsci, pitam se što im govori i tko je odgovoran za to, opet neki “ugledan”.

Ali za “njih” koji vladaju Hrvatskom i drže medije nije ugledan general Glasnović, medijski ga proganjaju do besvijesti. Očigledno ima pogrešno mišljenje da Hrvati postoje i imaju svoju volju za državom.

“Ugledan” je, ako ne i “najugledniji”, Pupovac koji je u ratu tvrdio da smo pokrstili “11000 srpske dece”, koliku je to mržnju izazvalo kod terorista i okupatora možemo samo zamišljati, no nije našao ni jedno pokršteno dijete, ali nema veze on je i dalje “ugledan”. Također je trampio četnike za dr, Šretera, jedino što se još uvijek ne zna gdje je tijelo zvijerski mučenog i ubijenog dr. Šretera, ali je najvažnije da su teroristi zdravi i živi pušteni. Koga briga za Hrvata, jedan više-manje.

Pupovčev “ugledni” bilten Novosti, koji mi krvavo plaćamo milijunima, “zaklao” je Marka Perkovića na naslovnici. Novosti su i dalje “ugledne”, Marka i dalje proganjaju jače nego ikada.

Pupovčevi “ugledni” kolumnisti ismijali su himnu RH, tvrde da su Hrvati šupci u šupačkoj državi, tvrde da će Hrvati biti skrckani i posrani, žene Hrvatice bestijalno proganjaju tekstovima prepunim mržnje i seksizama za koje bi u normalnoj državi završili na dugogodišnjoj robiji, no oni su unatoč svemu i dalje “ugledni”, a žrtve proglašene neuglednima te ih se pojačano proganja.

I na kraju šlag na tortu od govana – Srb. Ne možeš napraviti pitu od govana kao što lažni antifašisti četnici genocid nad Hrvatima prikazuju kao antifašizam. No nekim čudom u ovom suludom imbecilno poremećenom svijetu oni i to uspijevaju, doduše ta pita od govana je nejestiva, jeziva, smrdi do neba, ali oni je tako s guštom uporno žvaču i usput prodaju za ne povjerovati.

Kaže “ugledni” Jovo Korica: “U rat nismo išli da se borimo za vlast ili ideale, već protiv okupatora i kvislinga.”

Kad Jovo kaže okupatori i kvislinzi  misli na djecu Ivezića, jer njih su tamo pobili, kao i svu djecu koju su pohvatali. Kad Jovo kaže okupatori i kvislinzi misli na svećenika Gospodnetića kojeg su ispekli na ražnju. Kad Jovo kaže okupatori i  kvislinzi misli na nekoliko stotina hodočasnika koje su zajedno sa svećenikom Maksimilijanom Nestorom skinuli sa vlaka i sve poklali. Kad Jovo kaže okupatori i kvislinzi misli na onih 15 000 nevinih i nenaoružanih civila Hrvata koje su genocidom istrijebili sa tih područja pa je Udbinski dekanat ugašen jer više nije bilo katolika i Hrvata. Kad Jovo kaže okupatori i kvislinzi ne misli na četnike koje je naoružala fašistička Italija s ciljem da od Hrvata osigura zaleđe okupiranih područja. Kad Jovo kaže okupatori i kvislinzi također ne misli na četnike kojima je Mussolinijev general Zanussi čestitao na savršenom odrađenom etničkom čišćenju. Okupatori i kvislinzi po “uglednom” Jovi Korici nisu oni koje je fašistička Italija naoružala i pohvalila na uspješnom genocidu nego djeca, žene, starci i nenaoružani muškarci, oni su po Jovi okupatori i kvislinzi, a genocid ispravno antifašističko djelo. Jovo Korica je danas “ugledan” građanin. Djeca Ivezića su i dalje kvislinzi i neugledni građani.

Mi smo svi definitivno neugledni građani i zaslužujemo progon dok god dozvolimo da slave genocid nad našim civilima i veliku Srbiju.

Izvjesna “ugledna” Rajka Rađenović kaže:

“Civilne žrtve jednako nas bole i za nas su sve iste. Međutim, pravimo razliku između NOB-a i NDH, partizana i ustaša, dobra i zla.”

Rajku bole nevine žrtve? A ostrašćeno slavi čisti genocid nad Hrvatima? Koga ti Rajka praviš budalom? Pravi razliku između NOB-a i NDH, partizana i ustaša, dobra i zla? “Ugledna Rajka” je zaboravila spomenuti četnike, zašto? Gdje odjednom nestadoše četnici, nisu postojali izgleda? Ali postoji pisana povijest Rajka, postoje zapisi tko je naoružao četnike i tko im je čestitao na genocidu nad Hrvatima. Rajka pravi razliku između dobra i zla tako da slavi genocid nad nenaoružanim civilima od novorođenčeta do starca od sto godina? Rajki je genocid dobro, Rajka je “ugledna”.
A oni koji prosvjeduju protiv proslave bestijalnog genocida su neugledni i progoni ih se.

Možete kako hoćete, ali nećete dokle hoćete!

Kapitalac i “ugledni” građanin Klasić:

https://www.portalnovosti.com/dan-ustanka-suprotstavimo-se-nacionalizmu-sovinizmu-i-fasizmu

“događaji iz ljeta 1941. pokazali da ljudi jedni drugima mogu biti zločinci, ali i braća.- Da se ne završi u zločinu, uvijek treba govoriti što je bila NDH, tko su bili Pavelić i Luburić, ali i Polovina, Orešković i svi oni koji su dali živote kako ih drugi ne bi izgubili. Okupljamo se zabrinuti za budućnost u kojoj se nameću ustaške vrijednosti i slave ratni zločini…”

Bravo “ugledni” građanine Klasiću, četnici i partizani u Srbu i okolici doista su vrijedni tvoje hvale, oni su doista ono što ti predstavljaš i braniš, svatko svomu jatu leti. Kažeš slave se ratni zločini, ma nemoj, misliš na proslavu apsolutno najčišćeg genocida na Balkanu nakon Ustanka u Srbu, na te ratne zločine misliš ili to nisu ratni zločini zato što Hrvate ne smatraš ljudima, očituj se “ugledni” građanine, tko je koga pobio i genocidom istrijebio? Zašto spominješ Oreškovića “ugledni” građanine”, zašto onda nisi spomenuo da su ga također ubili četnici jer samo mrtav Hrvat je dobar Hrvat onima koje ti tako ostrašćeno zastupaš, pa i u vašim četničkim partizanima. Zašto ne kažeš istinu da su tamo ubijali i Hrvate partizane samo zato što su Hrvati? Ne paše ti uz mit i krvavu laž “ugledni” građanine?

“Ugledni” građanin Pupovac za kraj:

“Ovo je borba za slobodu i bratstvo hrvatskog i srpskog naroda.”

Kakvo zlo i nakazano može biti biće da se s genocidnim ubojicama svoga naroda i njihovim obožavateljima pobratimi, ljudsko ne može sigurno. Otpor “uglednicima” koje slave genocid nad bilo kojim narodom, tako i hrvatskim, dužnost je svakog ljudskog bića koje ima dušu.

Otpor laži i životinjskim ritualima u slavu genocida dužnost je svakoga tko se smatra čovjekom!

Hrvatski i srpski narod se pobratimio u Domovinskom ratu kad je desetak tisuća građana srpske nacionalnosti branilo domovinu Hrvatsku, pobijedili smo teroriste i danas živimo u državi Hrvatskoj. Država Hrvatska postoji jer smo zajednički pobijedili teroriste iz Srba koji su dignuli ustanak i 91. govoreći identično o Republici Hrvatskoj kako “uglednici u Srbu” govore o NDH, nije li to malo čudno? Nije li to jako čudno? Također su i 91. opet i potpuno genocidom istrijebili Hrvate pričajući istu priču o ugroženosti i kako 41. tako i 91. ti ugroženi opet pobiše sve nesrbe. Oni misle da smo mi ludi? Mislite da ne znamo tko ste, što ste i što radite opet svojim kampovima? Mislite da će biti treća sreća zato što opet imate bijednike koji s vama slave genocid nad vlastitim narodom, nad djecom i civilima, sram vas bilo?

Oreškovićeva sudbina kao Hrvata i partizana zaklanog četničkom kamom primjer je tko ima pameti.

Definicija je ludila raditi uvijek iste stvari i očekivati drukčiji rezultat. Einstein

Dakle, vratimo se na “ugledne” i neugledne/progonjene. Ima još milijun primjera “uglednih” i neuglednih/progonjenih, no postoji samo jedan uvjet po kojemu je netko neugledan/progonjen i neljudski zlostavljan u Hrvatskoj – voli Hrvatsku!

Primjera za “ugledne” i uspješne u Hrvatskoj ima milijun, možeš samo prezirati Hrvate, možeš samo mrziti Hrvatsku i Hrvate i ne libiti se to javno govoriti, možeš biti kriminalac, pljačkaš, osuđeni kriminalac, ubojica, masovni ubojica, možeš biti sudionik u genocidu nad Hrvatima ili ga samo veličati, možeš doslovno što hoćeš i uvijek si “ugledan”.

Postoji u Hrvatskoj i ona tiha većina koja se razlikuje u mišljenjima, ali od toga ne pravi show i etnobiznis, niti ljude svrstava u kućice ili na drveće kao ona osoba s početka teksta, već je spremna na razgovor i argumentaciju o ovom ili onom događaju ili čovjeku, za tu većinu se moramo boriti i pokazati tko su “ugledni”, a koga progone da ga ubiju. Toj većini moramo pokazati i prikazati prirodu “uglednih” i progonjenih pa nek narod odluči tko je ugledan i tko neugledan, te tko ima pravo opraštati i komu opraštati, kao i što opraštati.

 

Stjepan Štimac/Kamenjar.com/https://kamenjar.com/Hrvatsko nebo

Odgovori