TKO U HRVATSKOJ ŠTITI  KRVNIKE SA OVČARE

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

 

Tko prešućuje žrtve ponovno ih ubija. Odnosno, ratni zločin je i neprocesuiranje zločinaca. Upravo ovakvu gnjusnu skandaloznost čini sadašnja izvršna vlast u Hrvatskoj, na čelu s Plenkovićem i njegovim ministrom Božinovićem.

 

Najprije je u veljači ove godine istraga o zločincima sa stratišta Ovčare oduzeta skupini vukovarskih hrvatskih policajaca na čelu s Nikolom Kajkićem, te je povjerena skupini policajaca iz Zagreba. Kajkić i njegova skupina prikupili su brojne iskaze svjedoka, uključujući i pokajnike, a skupina iz Zagreba praktično je zaustavila istragu. Razlog ovome skandalu najvjerojatnije je u činjenici što je istraga Kajkićeve skupine došla do podataka da je sa zločinom na Ovčari povezan i istaknuti pripadnik stranke Milorada Pupovca, koji je – gle čuda – Plenkovićev koalicijski partner koji ga održava na vlasti.

 

Izgleda da službeno zaustavljanje istrage o krvnicima s Ovčare nije zadovoljilo Pupovca, pa su novi istražitelji, valjda kako bi nešto radili, provodili istragu protiv Nikole Kajkića, te su prije par dana njega i njegovu suradnicu Jasnu Buhač suspendirali prijeteći im kaznenim progonom, zbog prekomjernog istraživanja ratnog zločina na Ovčari. Nije nevažno naglasiti da je Kajkić po struci pravnik i kriminalist te na dužnosti sindikalnog povjerenika i predsjednika Nacionalnog sindikata hrvatske policije.

 

Problemi Kajkića i njegove skupine započeli su nakon što su na informativni razgovor pozvali Đorđa Čurčića, zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije iz reda srpske nacionalne manjine, a Čurčić je iz Pupovčevog SDSS-a.

 

Ovakvo postupanje vlasti u Hrvatskoj, koju predvodi Plenković, predstavlja zastrašujući zločin i nezamisliv skandal europskih razmjera te presedan u radu policije. Budući je Kajkić istovremeno i istaknuti član Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga iz hrvatskoga Domovinskog rata, Koordinacija je odlučila  sazvati konferenciju za medije, na kojoj će javnost upoznati s detaljima ovog skandala koji se događa u Hrvatskoj.

Na konferenciji će sudjelovati i Nikola Kajkić.

 

Konferencija će se održati u srijedu 25. srpnja 2018.godine s početkom u 11 sati u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora, Habdelićeva 2., Zagreb.

 

Za Koordinaciju udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata

 

prof. dr. sc Josip Jurčević i

Zorica Gregurić

 

Zagreb, 24.srpnja 2018.godine

 

Hrvatsko nebo

 

 

 

Odgovori