Hoće li Krešimir Macan nakon još jedne sramotne provokacije biti smijenjen?

Vrijeme:2 min, 31 sec

 

Plenković je najodgovorniji za ono što izjavljuju i rade savjetnici koje je osobno imenovao

 

Odrađen je sjajan posao, sve je bilo fantastično i svi mediji pišu da je program prošao super. Program je završio, imao je svoj kraj i svoju formu i program je bio gotov.

– Krešimir Dolenčić, 17. srpnja 2018.

Kako su noćas pisali pojedini mediji, savjetnik premijera Andreja Plenkovića za strateško komuniciranje na jednoj od socijalnih mreža podržao je svojim komentarom suludu konstrukciju po kojoj se doček Vatrenih u ponedjeljak u Zagrebu želio iskoristiti za meki Kresimir Macan udarustaški državni udar. Plenkovićev savjetnik Krešimir Macan je prethodno objavljeni komentar o državnom udaru popratio riječima da nije uspio, čime valjda želi reći da upravo njemu i njegovim strategijama za odnose s javnošću treba pripisati posebne zasluge.

Zato ćemo se malo podsjetiti na zbivanja onoga ponedjeljka kada je Hrvatska nogometna reprezentacija vratila u Hrvatsku dočekana od strane pola milijuna njenih navijača na ulicama Zagreba. I dok su momci i narod bili na najvišoj razini, organizatori službenoga dočeka pobrinuli su se za jednu od najsramotnijih stranica u novijoj hrvatskoj povijesti manipulacija, čineći ama baš sve kako bi službeni dio programa bio što više ogoljen od bilo kakvog stvarnog sadržaja. Slično kao što Hrvatskom vlada Plenkovićeva koalicija, pa mladi mahom iseljavaju van.

Neodgojeno i bahato

U okviru službenoga programa učinjeno je baš sve kako se jasno izrečena želja reprezentativaca da u njemu sudjeluju Mladen Grdović, Prljavo kazalište i Marko Perković Thompson ne bi ispunila. Umjesto toga, okupljeni na Trgu bana Josipa Jelačića i oko njega dobili su 6-7 sati mučenja s tri navijačke pjesme koje su se stalno ponavljale uz par voditelja, nemoćnih da okupljenom mnoštvu ponude ikakvu nadopunu. To je bio program čiji je vrhunac nastupio dolaskom reprezentacije na pozornicu u vidu iskapčanja mikrofona njihovome gostu koji ih je cijelo vrijeme pratio u autobusu pri probijanju do Trga bana Josipa Jelačića. I sve to unatoč izričitoj molbi njezina kapetana Luke Modrića da se izvede pjesma „Geni kameni“.

No, što vrijedi javno traženje Luke Modrića i želja stotina tisuća okupljenih navijača da zapjevaju sa svojom reprezentacijom i neku pjesmu po njihovom izboru, u odnosu na političku misiju režisera službenog dočeka Krešimira Dolenčića, kada on osim osnova profesionalizma nije stekao ni elementarne navike kućnog odgoja. Pa ne poštuje ni slavljenike, ni publiku, ni gosta. Luku Modrića zna cijeli svijet, svjetski je nogometni viceprvak i službeno najbolji igrač svjetskoga prvenstva. Ali to ne pomaže kada svoje primitivne i prostačke odluke imaju pravo donositi i kada svoju silu mimo svake logike imaju pravo provoditi razni uhljebi u službi provincijske politike s kolonijalnim mentalitetom. Sve se radi kako Hrvati nikada ne bi bili zaista svoj na svome.

Tako je u ponedjeljak izgledala sramota sa službenim programom na Trgu bana Josipa Jelačića, koju su narod i reprezentacija, jer su iznad toga, ostavili po strani. I onda Krešimir Macan tri dana kasnije kaže da je u ponedjeljak spriječen meki državni udar. Pa ima li kraja bahatosti odgovornih za svoje zločinjenje?

 

O. Barišić/HKV/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)