POLUDJELI ZA HRVATIMA Svi žele Hrvate: Mandžo ima nestvarnu ponudu, za Perišića traže nevjerojatan iznos

Vrijeme:3 min, 21 sec

 

Ljetni prijelazni rok je na vrhuncu, a hrvatski nacionalni dres gotovo da je udvostručio tržišne vrijednosti naših reprezentativaca koji odjednom postaju najtraženija roba u Europi.

I dok se naši reprezentativci razilaze na odmor po raznim svjetskim i domaćim odredištima, umjesto njih kockaste dresove oblače njihovi – menadžeri, prenosi Večernji.hr.

Naime, ljetni prijelazni rok je na vrhuncu, a hrvatski nacionalni dres gotovo da je udvostručio tržišne vrijednosti naših reprezentativaca koji odjednom postaju najtraženija roba u Europi.

Za neke od naših igrača “tržnica” je okončana i prije polaska u Rusiju, pa je tako lijevi branič 30-godišnji Ivan Strinić potpisao ugovor života za Milan, u čije redove došao kao slobodan igrač, bez odštete.

Osporavan, a ne podbacuje

Strinić je zaista raritetan primjer nogometaša, iza kojega je bila šestomjesečna stanka i status “ignore” kod trenera Sampdorije, ali Splićanin je u Rusiji odigrao turnir života. Toliko osporavan, a u reprezentaciji gotovo nikad ispod visoke ljestvice koju diktiraju puno vredniji i značajniji igrači od njega. Uostalom, Striniću je Milan već treći talijanski klub, nakon Napolija i Sampdorije, što dovoljno govori o njegovim kvalitetama.

Strina je “stina”; on u ofenzivnom smislu neće donijeti puno, ali pokraj njega se na Svjetskom prvenstvu nitko nije naigrao, čak ni – Messi.

A tek sad za Ivana dolazi najveći izazov, od sljedeće sezone tući će se s – Cristianom Ronaldom.

Upravo dolazak Portugalca odredit će i neke radikalne zahvate unutar Juventusovih redova, no zasad se čini kako oni neće obuhvatiti i Mandžukića, koji zbog svoje razorne golgeterske moći koju je demonstrirao u Rusiji odjednom u 33. godini postaje jedan od najtraženijih europskih napadača. I s već konkretnom ponudom.

Borussia Dortmund krenula je u “akciju Mandžo” čim je prodala Ukrajinca Jarmolenka u West Ham za dvadeset milijuna eura, i odmah je namijenila taj iznos iskoristiti za kupnju hrvatskog reprezentativca, uz nestvarnu godišnju plaću od 10 milijuna eura bruto, odnosno oko 5,5 milijuna eura neto.

No, Mandžo u ovom trenutku još uvijek ne pokazuje interes za odlaskom iz Juventusa, iako ondje ima više od milijun eura manja primanja nego što bi ih imao u Dortmundu. Naime, Mario želi nastaviti igrati u jednom od najvećih svjetskih klubova, “gladan” je i u 33. godini, željan trofeja, a i trener Allegri i navijači ga obožavaju zbog njegove požrtvovnosti, ali sposobnosti i volje da igra na više pozicija.

Filip uz Darija Srnu 

Informacije iz Juventusa govore kako će  Ronaldov dolazak najvjerojatnije značiti odlazak Higuaína u Chelsea, te da bi Mandžo trebao postati Portugalčev partner; ili kao špica ili kao krilni napadač.

Intrigantne su pozicije i dvojice naših igrača u Interu. Tako je La Gazzetta dello Sport jučer objavila kako talijanski velikan podiže odštetnu klauzulu za Ivana Perišića na čak 70 milijuna eura, što bi Omišanina moglo zacementirati u Milanu, unatoč Mourinhovu interesu.

Marcelo Brozović pak ima svoju fiksnu klauzulu od pedeset milijuna eura, i s obzirom na svoj sjajan status, na preporod koji je doživio kod Spallettija, te na činjenicu da će zaigrati u Ligi prvaka, posve mirno odlazi na ljetni odmor.

Ljeto bez transfernih iščekivanja imat će Luka Modrić, Ivan Rakitić, Danijel Subašić, Dejan Lovren i Vedran Ćorluka, dok ponude počinju vagati Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marko Pjaca i Filip Bradarić. Za vezista Rijeke stigla je ponuda Cagliarija od pet milijuna eura, što bi Rijeka odmah prihvatila kada bi isplata bila odjednom, ali Talijani inzistiraju na otplati od nekoliko obroka. Na pojavi li se nova, izdašnija ponuda, Filip će se priključiti Srni na Sardiniji.

Iako su mnogo nagađali kako će Niko Kovač u Bayernu posegnuti za najmanje jednim reprezentativcem, čini se kako ni Andrej Kramarić ni Ante Rebić neće put Münchena. Bayern je potvrdio kako Lewandowski ostaje, a kako Bavarci imaju i Wagnera, lišeni su potrebe za angažiranjem još jednog napadača.

Ante Rebić, pak, mogao bi postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti, čiju odštetnu klauzulu od 40 milijuna eura lakoćom može aktivirati bilo koji engleski klub. Rebićeva sudbina u rukama je albanskog menadžera Falija Ramadanija – on je taj koji će odlučiti u kojemu će smjeru krenuti Ante.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori