VIDEO/ DUBRAVKO MANDIĆ: Većina Nijemaca navija za Hrvate; objasnio i što stoji iza zabrana Thompsonovih koncerata

Vrijeme:5 min, 46 sec

 

Po prvi puta na nekoj od hrvatskih televizija, u emisiji Bujica na Z1, gostovao je jedan političar iz Alternative za Njemačku, k tome još i – Hrvat. 38-godišnji odvjetnik iz Freiburga Dubravko Mandić vuče korijene iz Širokog Brijega, rođen je u Njemačkoj, a na parlamentarnim izborima prošle godine bio je kandidat AfD-a za Bundestag.

Stranka je 2017. osvojila 12 posto glasova i više od 90 zastupnika te postala treća snaga u njemačkom parlamentu. Zbog promigrantske politike kancelarke Angele Merkel popularnost AfD-a prije tjedan dana skočila je iznad 17 posto i već su jači od SPD-a, piše portal Direktno.hr Zbog krize vlasti i sukoba bavarskog CSU-a sa CDU-om, sve više članova tih stranaka prelazi u Alternativu za Njemačku…

Kao mladog odvjetnika, čim sam počeo raditi, ljevičari u Freiburgu označili su me kao neprijatelja – započinje svoju priču Dubravko Mandić i nastavlja: “Još i prije nastanka AfD-a opredijelio sam se za njemački narod, tamo sam rođen i služio sam njemačku vojsku. Kao mladi čovjek postavio sam si pitanje tko sam i zaključio da bi Njemačku mogao braniti i u ratu. S time je počela moja identifikacija, a kada je započelo stvaranje AfD-a, odmah sam im se priključio”.

Radikalni ljevičari napali kuću Dubravka Mandića

Ekstremni ljevičari, u dogovoru s migrantima, napali su Mandićev ured u Freiburgu i kuću njegovih roditelja: ”Zbog mojih stavova napali su mi kuću u Freiburgu! Počinitelji nikada nisu pronađeni, ali se zna da po cijeloj zemlji postoje grupe koje rade takve stvari i obavljaju ‘prljav posao’ za lijeve političke krugove. Organizirano progone AfD-ovce, zovu ih na posao, pišu e-mailove njihovim šefovima – da smo rasisti i takve gluposti… Napad na kuću, u kojoj su bili moji roditelji, organiziran je preko interneta, gdje su objavili adresu i fotografiju kuće. Napali su i moj odvjetnički ured“.

Mandić je u Bujici govorio o velikim problemima Nijemaca s migrantima, što je posljedica politike otvorenih granica kancelarke Angele Merkel: “Svašta sam u Freiburgu prošao s migrantima. Kao mlad sam se čak s nekima znao i potući! U Njemačku danas dolaze svakakvi gelipteri. Prije su kontrolori u tramvaju normalno obavljali svoj posao. To su bili uglavnom stariji ljudi koji su samo tražili karte na uvid. Danas kada vidite kontrolu, s njima ide sedam, osam zaštitara! Kada nekog migranta pitaju za kartu, a on je nema, odmah optužuje kontrolore za rasizam! U javnom prijevozu u cijeloj Njemačkoj, neprestano se događaju sukobi, no o tome se ne smije javno govoriti, radi tzv. političke korektnosti”.

Većina policajaca u Berlinu glasovala za AfD

“Jedan je političar nakon izbora prošle godine izjavio kako ne poznaje niti jednog policajca u Berlinu koji nije glasovao za AfD“, otkriva Mandić i obrazlaže: “Oni puno više vide nego obični građani, koji su zavarani lažnim vijestima većine medija, a naročito televizije. Ipak, ljevičari skloni migrantima sve manje mogu spriječiti da istina izađe u javnost”.

U emisiji je prikazan šokantan video iz Bundestaga. Za govornicu njemačkog saveznog parlamanta izašao je zastupnik AfD-a Thomas Seitz i zatražio minutu šutnje za ubijenu 14-godišnju djevojčicu Susanne, koju je u Wiesbadenu ubio irački migrant Ali Bashar. Zastupnici SPD-a, Zelenih pa čak i neki iz CDU-a ometali su minutu šutnje bez imalo pijeteta – galamom i zvižducima, što je nazapamćeni skandal. Mandić je prokomentirao: “To su veliki neprijatelji Njemačke. Njima žrtva ništa ne predstavlja. Oni smatraju da moramo šutjeti o takvim stvarima, iako su roditelji žrtve podržali našeg zastupnika u tom činu. Poznata je jedna slika iz 1990. godine kada su bili prosvjedi antifašista; u prvome redu bila je sadašnja potpredsjednica Bundestaga Claudia Roth iz redova Zelenih s transparentom ‘Nikada više Njemačka’. Upravo ona je vodila sjednicu i nije dala minutu šutnje za ubijenu 14-godišnju Suzanne“.

“Ali Bashar je prije ubojstva djevojčice u Wiesbadenu silovao 11-godišnjakinju, no to su prikrivali od javnosti”, nastavlja Mandić i dodaje: “Roditelji većine žrtava ne usude se izaći u javnost da i njih ne bi napali ili politički etiketirali. No roditelji male Susanne su na Facebooku počeli dijeliti AfD-ove postove, a antifašisti i ljevičari su ih odmah napali da su rasisti, bez obzira na činjenicu što su izgubili dijete”.

Angela Merkel – ‘kancelarka kolonijalista sa simpatijama ljevice i SPD-a’

Mandić smatra kako je promigrantska politika Angele Merkel neizdrživa, a da će njezina vlada pasti jer je sada u svađi i s Trumpom i s Putinom, a samo je pitanje trenutka kada čak niti njemački proračun više neće moći trpjeti opterećenja izazvana invazijom stranaca, koje u AfD-u zovu “kolonijalisti“.

“Mediji i ljevičarske ‘elite’ pokušavaju stvoriti javnu sliku o tobože popularnoj i velikoj kancelarki, međutim samo je pitanje vremena kada će Njemačka progledati. Većina više nema nikakvog respekta prema Angeli Merkel. Nju su s pravom nazvali kancelarkom stranaca, a mi bismo u AfD-u rekli kancelarkom kolonijalista. Umjesto da je cijene birači demokršćanskih stranaka, nju sipmatizira ljevica i SPD. Posljednja svađa između Angele Merkel i ministra policije Horsta Seehofera ozbiljno je poljujala odnose između CDU-a i CSU-a, a popularnost AfD-a skočila je za još pet posto. Sada smo na 17, a po nekim projekcijama idamo i do 22 posto”.

AfD je, prema tvrdnjama Mandića, euroskeptična stranka.

“Na Europsku uniju gledamo skeptično. Dobro bi bilo da su svi europski narodi u nekom savezu, međutim, ta riba zvana Unija smrdi od glave i zato će se dugoročno raspasti. Mnogi govore o potrebi reformiranja ovakve Europske unije, no ja mislim da je to nemoguća misija. Mi smo većinom za izlazak iz EU, jer nas je upravo ona dovela u ovakvu situaciju”.

U emisiji su objavljene izjave čelnika AfD-a Gottfried Curia i Andreasa Kalbitza koji je posebno sklon Hrvatskoj i Hrvatima, a Dubravko Mandić komentirao je i Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji: “Sada kada je Njemačka ispala, većina Nijemaca navija za Hrvate. Upravo na primjeru Hrvatske vidi se kako se u nogometu dosta toga može ostvariti s nacionalnim duhom i nabojom. Mislim da su Nijemci ispali zbog nedostatka tog zajedništva. Da su imali malo jači nacionalni duh, siguran sam da bi još bili u Rusiji. Pa potpredsjednica Bundestaga javno je rekla, kada su počele utakmice, da narod ne izlazi s njemačkim zastavama na ulicu, jer bi to moglo uvrijediti neke druge nacije. Zamislite taj kompleks i tu vrstu nacionalne izdaje“.

‘Thompson je kulturna ikona, a iza zabrana koncerata u Njemačkoj stoji internacionalna ljevica’

Dubravku Mandiću sviđaju se hrvatski pobjednički dresovi. “Mislim da su crni dresovi najljepši”.

Ugledni odvjetnik u emisiji je komentirao i pokušaje zabrana koncerata Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj: “Thompson je nacionalni idol i hrvatska kulturna ikona, a iza kampanje protiv njega u Njemačkoj stoji ljevica povezana s nekim krugovima u Hrvatskoj. Općenito, internacionalni ljevičari dobro su povezani. Na mom uredu jednom su prilikom na hrvatskom jeziku napisali grafit ‘smrt fašizmu’, što znači da i u Njemačkoj ima tzv. antifašista podrijetlom iz Hrvatske i Srbije”.

 

HMS/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)