BOŠNJACI KRENULI KATALONSKIM PUTEM U NEZAVISNOST: Vlada FBIH preglasavanjem Hrvata potvrdila želju za rušenjem Ustavnog suda i izlazak iz države BIH

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

 

Vlada FBIH, na čijem je čelu Fadil Novalić dala je pozitivno mišljenje o Zakonu kojim se predlaže uređenje izbornih jedinica i broju mandata po njima, prema kojima bi se popunjavali klubovi Doma naroda u FBIH. Iako prijedlog zakona krši instituciju Ustavnog suda BIH, potpuno negirajući odluku koju je donijela ta institucija, iako nije na parlamentu FBIH da donosi te izmjene takvih zakona nego da svoj Ustav uskladi sa izmjenama na državnoj razini, većina bošnjačkih ministara pridružila se državnom udaru koji je već ranije učinio Parlament FBIH, njegov zastupnički dom, piše portal Poskok.info

 

Hrvatski ministri nakon ovog nemaju više što raditi u Vladi FBIH.

Možemo samo zamisliti kakve bi bile reakcije OHR-a i Najdraže ambasade da ovakvo nešto, protivno odluci Ustavnog Suda i bez odluke Parlamenta BIH, uradi parlament RS-a i Vlada RS-a, kršeći autoritet Ustavnog suda BIH i državu BIH.

Ovim činom, o kojem Dodik može samo sanjati Bošnjaci su, uz Katalonce postali druga najvažnija separatistička nacija Europe. Odluka Federalnog Parlamenta kao i Vlade FBIH u suštini nije ništa drugo nego separatističko djelovanje u odnosu na državu i njene institucije.

Razlika je tek u tome, što za razliku od španjolskog kralja, BH kralj, Valentin Inzko odobrava ovaj separatizam. Jer tako je  veliki Investitor s Istoka naručio.

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)