Stručna udruga producenata: Izvješćujemo hrvatsku javnost da se prijedlogom Zakona o AV djelatnosti  pokušavaju u Zakon ugraditi izabrane udruge. To je protuustavno .

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Priopćenje SUP-a (Stručna udruga producenata)

Izvješćujemo hrvatsku javnost da se prijedlogom Zakona o AV djelatnosti  pokušavaju u Zakon ugraditi izabrane udruge. To je protuustavno .

Udruge koje nemaju ni legitimitet, niti legalitet, dobile bi  ovakvim prijedlogom zakonsku poziciju da odlučuju o financiranju projekata na javnim pozivima na kojima i sami sudjeluju!

Tako bi se ponovo u beskraj dešavale situacije koje su predmetom velikog broja kaznenih prijava  od 2012. gdje klijentelističko/koruptivne grupe ljudi organizirane u udruge, same prijavljuju svoje projekte na javnim pozivima, a zatim odlučuju o njihovom financiranju!

Najbolji primjer tomu jest udruga DHFR, čiji predsjednik Danilo Šerbedžija sakriva novac dobijen od  hrvatskih građana za digitalnu retransmisiju, prema izvješćima ZAMP-a preko 66.000.000,00 kuna u proteklih desetak godina, ne iskazuje taj novac u bilancama DHFR-a te ih  na taj način krivotvori.Istovremeno taj novac (strogo namjenski novac ) za nositelje autorskih prava iz digitalne retransmisije troši na kupnju stanova i „troškove“ vrhuške udruge! O toj nezakonitoj raspodjeli desetaka milijuna kuna odlučuje predsjednik Odbora za autorska prava pri DHFR-a – tko drugi nego Hrvoje Hribar! Osoba koja je morala otiči sa čela HAVCa nakon najnegativnijeg nalaza Državne revizije u   povijesti hrvatske države.

Zahtijevamo da se započete istrage DORH konačno završe .

Zahtijevamo od Vlade RH da povuče  prijedlog Zakona i iz njega u zakonskoj proceduri izbaci udruge koje bi ovako same sebi dijelile javni novac .  

Za SUP

Predsjednik

Slaven Knezović

 

Hrvatsko nebo

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.