Riječka Povorka Hrvatskog ponosa i slave

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Povorka Hrvatskog ponosa i slave u organizaciji Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata, KN Armade i Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, nikad brojnija usprkos kiši, protekla je danas Rijekom. Poslana je i poruka: u Rijeci ne postoji dostojno obilježeno mjesto hrvatske državnosti.

Polazeći od murala Vukovar u istoimenoj ulici sudionici u koloni nisu prestajali s pjesmom, koju su predvodili pripadnici Armade Grobnik.

Ove godine Povorka nije, kao ranijih godina na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata palila svijeće i polagala vijence, već su obišli oko “vertikale” Mosta, godinama bez simbola hrvatske državnosti, u znak prosvjeda.

 

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

 

Završnica obilježavanja Dana državnosti u Rijeci bila je poruka vjere u katedrali svetog Vida gdje je u 13h svetu misu za Domovinu predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak: Hrvatska to ste Vi!

“Što je to domovina, u čemu je njezina ljepota? Jesu li to more, sunce, plaže, planine i jezera? To je lijepo, ali ljepota -naše domovine ste vi, to smo svi mi, njezini ljudi, koji u njoj živimo. Jer, što bi vrijedile prirodne ljepote da nema onih koji bi domovinu gradili, istovremeno gradeći sebe. Ljepota domovine smo mi ljudi koji nastojimo ponajprije izgrađivatu sebe, da bi naša domovina bila lijepa. (…) Čovječanstvo je silno napredovalo u svemu, ali jesmo  li napredovali u dobroti, poštenju i istini?” – biskup Josip Mrzljak

 

Vedrana Spadoni Štefanić/Hrvatsko nebo

 

Odgovori